RIP

Hades skulle åka till tandläkaren igår för att kolla tänderna..
det slutade med att han inte fick komma hem.. jag är så otroligt glad att mamma inte fick in honom i buren så jag tvingades att följa med. Annars hade jag inte fått säga hejdå..
jag var med när han fick sprutan. Hjärtat stannade direkt, han fick bara en dödsryckning senare så allting gick bra.
15:09 stannade hjärtat på honom..
Jag grät oavbrutet i 2.5 timme, jag har aldrig gråtit så mkt i hela mitt liv, hela kroppen gjorde ont, migrän var ett faktum och jag vägrade ta i någonting som hade päls.
Nu slipper han åtminstone ha ont, ngt som han haft väldigt länge..


2010-12-28, 15:09. Älskade Hades kommer alltid att ha en plats i vår familj.  <3




mamma är dock dum som redan letar ny katt.




GG

Myskväll med Johanna igår, toppen bäst! Julgodis, maaaassa prat, juice och tee. Stunder när de är som finast :)
Idag var det upp tidigt, blev uppslängd kvart över 9. " Ska du med på mellandagsrea ? " frågar Mamma. " eeeeeeeeeeeeh vaaa? " blev mitt svar tillbaka lite yrvaket ;p men jag följde med iaf och det är jag glad för, 2 tjocktröjor, en kjol och en en vanlig tröja fick följa med mig hem idag. för enbart 550 kr. :o gillar växjö, det är billigt!!
Har pluggat en stund nu och ska snart bege mig över till Simon för att lämna födelsedagspresent + åka med Tove in till stan. GG ska bowla + äta middag på haket akropolis för att fira Simons födelsedag :) 19 år blir han idag, grattis grattis!
Behöver en helkväll tillsammans med de närmaste känner jag, ska bli skönt att få skratta satan åt att jag är sämst på bowling och allas allmäna kommentarer, vi kompletterar varandra så oerhört bra allihopa :) <3

Imorgon blir det upp tidigt för tandläkaren med mamma, stan med moster och sen träffa Pellis! Grymt längesen så det ska bli trevligt, herregud vad mkt det finns att prata om :)

Saknar Jkpg lite grann faktiskt, saknar mina roomies och jag saknar insparksgruppen, saknar akademin, saknar piorna och jag saknar Robert och Rasmus. Jaaa Carro och Tove, ni hörde rätt jag saknar Robert ;p Ska bli grymt att komma hockey den 4 januari i kinnarps tillsammans med Ida, kul att umgås lite med henne igen :) vänner är bra att ha!

PUSS

Oleo

Tänkte bara tala om att jag lever :) julafton var mysig trots allt, hade en låång pratstund med min bror, min kusin och min moster. Mkt trevligt! :) Fick fina kap i julklapp också bland annat ny extern hårddisk med massa serier på och en mixer!
Igår hade jag ett trevligt samtal med mamma innan man drog till Carro för att fixa iordning sig, drog till Mart på förfest :) standardmjök, Tom, snyltarN, mitt körkort som mormor fick köra 6 mil för att lämna och en massa sms med Robert aka storpia :))) dock fick inte mina vänner se partypia igår vilket är lite synd, jag drack mkt men bidde inte full, konstig sprit de har i växjö nuförtiden ;) Men Oleo var skoj, träffade Magnus också, längesen man träffade honom så det var kul :) träffade Alle också, alltid kul!

Att träffa Johanna igår och få världens längsta kram var otroligt skönt! Givetvis att träffa Tove och Carro också men Johanna har jag inte träffat sen September/Oktober. Skönt att inget att förändrats mellan oss :)
Ska till henne på myskväll senare, behövs verkligen! Att bara få vara med henne, få prata om allt som hänt sen vi sist sågs och bara få umgås precis som förr :) Awesome!
Imorgon blir det förmodligen middag, bowling och myskväll med de närmaste, Simon fyller 19 imorgon så vi ska umgås lite allihopa tillsammans. HÄRLIGT!
Ser framemot Oslo också över nyår grymt mkt, kommer bli toppen :)

Utmaningarna kommer att fortsättas med när jag har en egen dator, skriver från mammas just nu. Min egna dator får jag den 5 Januari. Kommer förmodligen att uppdatera under tiden men inga utmaningar.

PUSS

Jul

Tänkte bara lite snabbt önska en god jul :)
beger mig till gemla om cirkus en timme och ev hämta bror på vägen om han hunnit fram med tåget från Falköping.
Stannar i gemla till den 31 sen om jag nu inte blir utslängd vill säga :p
God jul på er alla eller Fröliche weihnachten eller merry christmas om ni föredrar det :)
PUSS

Oälskad

Fick reda på för en stund sen att vi blir 3 personer till imorgon hemma hos oss.. människor jag känner men som inte är släkt. Tycker det är ganska fel, att bara för att en familjs julafton skiter sig att de ska inkräkta på min.
Det låter jätteegoistiskt men jag hade sett fram emot att ha en vanlig jul nu när jag väl är hemma, en jul med bara släkt och få mysa hemma och ha det skönt. Men tji fick jag, att folk alltid ska tränga sig på.
Tycker det är komiskt att andra är väldigt välkomna till oss på självaste julafton när jag knappt får komma hem, hur högt rankad i familjen är jag då liksom? Känner mig väldigt lågt rankad och oälskad när man värderar vänner högre än sin egen dotter, det gör mig så satans förbannad!!!!
Men jag har min kusin imorgon, min bror och mina morföräldrar att prata och mysa med åtminstone och det är jag glad för :) Ev får jag in en promenad tillsammans med grannen mitt på dagen vilket skulle uppskattas eftersom jag inte träffat honom på 6 veckor!!
PUSS

När det lider mot jul

Trevligt med lite gäster igår :) god mat och ost och kex gav mig matkoma. Men det var skönt!
Pratade en stund med Joakim och Simon igår om biljetter till Oslo, hoppas att det löser sig klart idag. Underbara tanke!
Har skottat snö idag på förmiddagen, det var lite skönt att aktivera kroppen för första gången på ett par dagar eftersom det varit alldeles för kallt för att vistas ute.
Idag väntar att klä granen och att spela bingolotto på bingolottos uppersittarkväll. I min släkt är det tradition att spela bingo när tillfälle bjuds. Så det är schemalagt idag så det blir trevligt :)
Det börjar äntligen kännas som jul och det känns skönt att få komma till gemla imorgon, det är inte hem längre men det ska på ngt sätt bli skönt att få träffa mamma för första gången på 6 veckor. Jag saknar henne lite grann även om hon resonerar som hon gör men jag vet att det inte är hennes tankar utan Svens.
Nehepp, nu blir det till att plugga lite grann och klä granen. Ska försöka få tag på min bror också, vi ska hämta honom vid tåget imorgon från Falköping där han jobbar lite nu. Han ska åka med oss till gemla nämligen så vi ska försöka sammanstråla detta :p
PUSS

Dag 23 - Detta får mig att må bättre

Utan tvekan så är det mina närmaste vänner, GG, som får mig att må bättre. Jag blir alltid så lugn, rofylld och känner sån enorm glädje sprida sig i kroppen :)
Det gör mig alltid glad att få umgås med dem, att få krama om dem och få prata strunt med dem :) att veta att man kan berätta precis allting för dem!
De är lycka och glädje för mig <3
Något annat som får mig att må bättre är hockeyn, att få titta på ishockey är en stor glädje för mig. Spänningen, farten och att man slits mellan glädje, ilska och pirret i magen vareviga sekund är underbart! :)))
Att dessutom få höra fina saker om saker som andra tycker jag är bra på exempelvis sjunga är aldrig fel, Robert är expert på att säga fina saker till mig, vilket jag uppskattar väldigt mkt :) Martin och Simon är hyfsat bra på det också iochförsig :p  Men att höra fina saker är ju alltid trevligt och det blir man alltid glad av :)
De sakerna får mig alltid att må bättre!

Snällt barnbarn

Vaknade utvilad vid halv 11 idag, grymt skönt! Bestämde mig för att påbörja dagens städning så städade badrummet, köket och dammade innan morfar kom vid 12 :)
sen dammsög han och jag lagade lunch till oss. Mormor jobbar idag igen till 3 så vi fick i uppgift att städa tills gästerna kommer kl 6 ikväll.
Så idag har jag varit ett snällt barnbarn och hjälpt till mer än nödvändigt, hade så mkt energi när jag vaknade att jag inte hade lust att sitta och rulla tummarna :p
ikväll får vi som sagt gäster, äta en del julmat blir det och lite sånt.
Imorgon gör vi inget särskilt eftersom att all städning är ur vägen ( skulle egenligen bara dammsugit, städat badrummet och moppat golv, men onödigt att lämna hälften när man redan börjar ju, eller hur ? ) så det blir en lugn dag och sen kolla bingolottos uppersittarkväll och spela bingo :p gammal tradition att spela bingo i min släkt, dock kan de knappt göra det längre för att det bytt till tv4 + .. sugigt.
nåja, nu blir det att plugga, julen är ingen ledighet egentligen om man inte har lite plugg. Tack Högskolan för att ni fyller mina dagar så jag slipper ha tråkigt..
PUSS

Dag 22 - Detta upprör mig

Saker som upprör mig är när man behandlar mina vänner illa, när mina föräldrar är i trotsåldern och vägrar lyssna och skolans brist på organisation.
Det är saker som upprör mig och som jag allmänt stör mig på och blir frustrerad över.

someone loved and missed

La precis på telefonen med Johanna, denna fina människa som jag saknat så mkt!
Har inte hört hennes röst sen i oktober, skype är inte en favorit för mig så därför har vi bara hörts via ord de senaste 2 månaderna.
Att höra hennes röst igen var nervöst, galet och otroligt lugnande och skönt.
Jag kände mig trygg, jag kände mig glad över att inget är förändrat mellan oss trots att de gått så länge sen vi sist sågs. Johanna är en klippa för mig, det var galet skönt att få prata med henne en stund. Och snart ses vi igen :) Inom bara ngr dagar!!!! Nyår i Norge verkar bli tokbra med förhoppningsvis både Joakim och Simon med mig på dit och hemresan tillbaka till Sverige :) ååååh min fina Johanna och våra fina vänner!! :)
Nu ska här läsas så ögonen glöder innan mormor kommer hem om ungefär en timme från jobbet. Hon är fortfarande timanställd på posten i Tingsryd, postiljon är ett fint jobb :)
Morfar sover så tyst och lugn bredvid mig, min trogna morfar som har ett låååångt kontrakt och är god vän med John-Blund ;)
PUSS

När dröm blir tanke

Härom natten hade jag en konstig dröm, en dröm som jag tänkt en hel del på de senaste dagarna. En dröm jag diskuterade med en fin vän. Jag tror inte att  den där drömmen spelar någon roll egentligen men den får mig att tänka på ett par månader när jag gick i 9:an. Då allting var enklare, då jag på något lustigt sätt ville att den drömmen skulle vara verklig. Det är ett par år sen så jag har lagt det året bakom mig för länge sen men drömmen gjorde att det ploppade upp igen.
Drömmen förändrar ingenting, jag tycker fortfarande likadant som jag gjort i 4 års tid men den chockerade på ett sätt som jag inte var beredd på.
Den fick mig att tänka efter på om jag är sann mot mig själv, om jag tränger undan saker för att det är enklare och för att jag skäms, för att jag inte vill göra en Mathilda fast på ett annat sätt.
Jag vill inte och jag ska inte för det finns ingen anledning att göra det eftersom det inte finns ngt där.
Drömmar har en tendens att spöka till det för mig eftersom att jag har läst psykologi och vet att drömmar beror av saker som man gjort, tänkt eller sagt under dagen. Dock tar drömmen en helt annan form än det du gjort, tänkt eller sagt. Därför vet jag att de jag drömde inte alls behöver betyda det som hände men med tanke på att jag haft fler drömmar på andra sätt så är det klart jag undrar..
nåväl, jag och min vän får prata om det här ev när vi ses och reda ut min dröm lite noggrannare.
PUSS

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett ögonblick jag börjat tänka en del på nu när det är såå mkt snö är när jag och Sacha spelade in en julfilm dagarna innan nyår hemma hos mormor och morfar. Vi sjöng, fånade oss, gjorde repotage och pratade om saker som fanns runt omkring oss :p " Där borta skottar grannen, trevligt trevligt" är en av de intelligenta sakerna vi kläckte ur oss.
De dagarna var magnifika! De var på den tiden jag och Sacha umgicks jämt, vi var alltid tillsammans och visste allting som försegick i den andres huvud.
Ska leta upp den filmen ngn dag här hos mormor tror jag  och kolla på den, den är hysteriskt rolig och för tillbaka så många kära minnen.
Ett ögonblick jag aldrig hade kunnat vara utan!

Dag 20 - Den här månaden

December, en månad som inneburit grymt mkt snö!
Jag har festat, pluggat och lyckats skada mitt knä igen.. mindre roligt!
Haft mysiga människor runt omkring mig och har dessutom befunnit mej hos mormor och morfar nu sedan den 16 December. :)
Kommer hem till Gemla/växjö den 24-31 december, Oslo 31 december - 3 januari, Jkpg 4-5 Januari och sedan 5-10 januari hemma i gemla växjö :) Åker tillbaka till mitt eget krypin den 10 Januari.
Får se vad som händer den 24-31 december. Förmodligen försöker jag träffa så mkt människor så mkt som möjligt och ev en utgång den 25 eller myskväll med Johanna den kvällen :)
Kan bli en bra sista halvlek på december skulle jag tro :)
Har för det mesta haft en glad månad, en månad med lugn och ro, mkt värme och julstämning tack vare Sanne.
Förväntar mig att dagarna hemma kan bli jobbiga pga päronen men ska svälja så mkt som möjligt.
Är jag det minsta grinig, sur, trött eller tjabbar så åker jag ut med huvudet före, kul att veta... not.
Men men, jag har jkpg nu och det är det enda som spelar ngt roll. I jkpg är allt tyst, lugnt och skönt jag jag slipper mina föräldrar. Även om jag saknar mamma just nu..

Rapport

Jag har det prima hos mormor, har hälsat på släkten i Ormeshaga, varit och handlat julklappar och mat och har bara tagit det allmänt lugnt och skönt :) Jag är uppe innan klockan är 10 på morgonen och har hela dagen till förfogande. Det har snöat nästan 4 dagar i sträck nu..kan det aldrig sluta snöa? :o
nåja, jag försöker plugga mellan varven också och håller kontakten med Johanna under tiden. Hon är ju hemma i gemla nu och guuuud vad jag saknar henne.. och många andra där hemma också men särskilt Johanna som jag inte träffat sen i slutet av september. Det är länge! Iaf när man är van vid att träffas ett par ggr i veckan.
Nu är det dax för att baka julgodis tillsammans med mormor och sen ska jag plugga lite grann idag och självklart spela Majong på mormors nya dator. Mitt stora tidsfördriv här när det inte händer ngt roligare ;)
Simma lugnt i snön!
PUSS

Dag 19 - Detta ångrar jag

Det finns en massa saker som man ångrar, som man önskar var ogjort.
En sak som jag verkligen ångrar är den 27 December 2009. Simon fyllde 18 och mkt gick i kras. Jag skäms fortfarande över den dagen och tar på mig skulden för att hans födelsedag ev blev förstörd. Han säger att jag inte förstörde ngt alls men det är så jag känner när jag tänker tillbaka på den dagen.
Mkt gick åt helvete med exempelvis Martin, Simon och många av mina andra vänner. Det var såå många som var arga på mig trots att jag inte var ensam om att skapa bråk.
Det är därför en sak och en dag jag ångrar, ngt som jag aldrig kan ta tillbaka och fixas. Men sånt händer och det finns saker som hände då som åtminstone har blivit någolunda som det var innan, inte allt men det mesta :)

Dag 18 - min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag var när jag fyllde 18 för snart 2 år sen, släkten var där och jag fick en massa fint och en massa god mat.
Efter middagen hämtade Johanna och Simone mig, de skulle tydligen röva bort mig till okänd destination med ögonbindel, ballonger och grejer!
De tog mig hem till Johanna och hade gjort kladdkaka, gav mig presenter och alla mina närmaste vänner var där! Vi tog det sedan lugn och bara pratade, mös och sjöng singstar. Så enkelt men så otroligt mysigt!
Så himla fina människor som verkligen tog hand om mig och gjorde den födelsedagen till ngt alldeles, alldeles extra.
En födelsedag jag aldrig kommer glömma pågrund av en oväntad överraskning. Är fortfarande smickrad och glad över det och brukar tänka på den födelsedagen när jag är ledsen och saknar mina vänner :) <3

Linneryd

Kom äntligen hem till Linneryd vid 20.45 igår kväll, bussen var 30 minuter försenad pågrund av snökaos i jkpg med omnejd. Tåget till sävsjö-falköping blev inställd vid halv 6 igår kväll pågrund av snön!
Blev lite mackor och prat när jag kom till Linneryd och sen blev det sängen. Somnade som en stock kl halv 12 pågrund av lite sömn natten innan och att åka med buss. Det gör mig alltid så trött :p
Idag vaknade jag kl 10 helt utvilad och t.om pigg! Så skönt att få sova på ett ställe där allting är tyst, lugnt och du har ett eget badrum!!! Sån lyx liksom :)
Idag väntar nog att åka och handla verkar det som, mormor hade glömt att köpa ngt inför att de ska gå bort ikväll så då måste hon köpa ngt tydligen ;p annars ska jag underhålla mig med teorier om undervisning för personer med särskilda behov och bara slappa. Man får faktiskt vara liiite ledig när det är jullov ( studielov )
I helgen ska vi nog baka julgodis också tror jag, mormor lagar som vanligt all julmat pågrund av att hon är den enda som gör den god ;) Julen firas tydligen hos mamma i år, ganska skönt ändå på ngt sätt att man kan gå undan och känna sig bekväm på julafton och slippa flänga fram och tillbaka!
btw, Tobias film igår var bland det roligaste jag sett på länge. Han pratade om när han lärde sig att styrketräna ; " Efter träningen är det viktigt att man stretchar ordentligt så att kroppen blir smidig och det går lätt att träna även nästa pass. Efter träningen behöver kroppen protein och då är det bra att äta en banan eller att ta en proteindrink " Trodde jag skulle dö :p !!! Att han dessutom driver med en hela tiden och tittar på en är bara allmänt roande, han är söt och snäll! :)
PUSS

Dag 17 - Mitt favoritminne

oj, gud vad svårt! Jag har en massa minnen som jag skulle kunna prata om. Har flera minnen bara från hösten som är stora favoriter.
Insparken 2010 är en stor favorit, massa röda overaller, nattuppdraget, kårkvällarna på podiet, sittningen och en massa nya vänner! :) Det är definitivt en vecka som jag aldrig kommer att glömma. Bilder kommer dyka upp på fb förr eller senare när jag får tummen ur :p
Ett annat minne jag minns väldigt tydligt som är en favorit är bilresan till Halmstad i somras med min bästavän. En spontanresa för att vi var trötta på vädret och inte hade ngt att göra. :) Bilresan innehöll en massa roliga och behövliga samtalsämnen som gjorde att jag förstod måånga saker. En sak jag gärna gör om och minns med ett stort leende :))
Andra saker är ju resorna till Göteborg med Glans, 2 resor tillsammans där allting var roligt, spännande och läskigt att göra ngt utan föräldrar för första gången. Saker som gjorde att vi kom närmare varandra och lärde känna andra sidor hos varandra. :) Hoppas att det kommer fler såna tillfällen snart för jag saknar det :)

Klar först av alla

Sitter på bild-pim lektion i en av datasalarna på HLK. Vi ska vara klara om 2 timmar men jag har varit klar i ungefär 20 minuter. Skönt när man känner sig nöjd och har fixat en uppgift :) Den var väldigt rolig att göra också!
Förmodligen så kommer jag kolla på den filmen fler ggr.
Ska bli kul att få se alla andras filmer senare också, särskilt Markus och Tobias har haft väääldigt roliga saker som de har pratat in i mikrofonen så det ska bli intressant att se hur resultatet blir :)
Mitt bild-pim går ut på när jag lärde mig att åka skridskor. Bild-pim innebär att vi ska ha bilder, ljud och musik och sätta ihop till en liten film om någonting som vi har lärt oss i våra liv. Väldigt intressant och kul ide :)

Somnade tillslut kl 2.45 inatt och vaknade idag och var lite död :p men jag traskade upp iaf och det är jag glad för. Man borde ha fler såna här lektioner tycker jag. Det förgyller undervisningen ;)
Det kanske är det som är meningen att vi ska komma på så att vi ska använda det här i våran framtida undervisning :p

Om ca 8-9 timmar är jag hemma hos mormor, ska bli grymt skönt att få komma hem och få krama om dem!
Dock gick min träningsväska sönder imorse när jag packade det sista.. så jag får ha 2 ryggsäckar och en rullväska istället. Kommer se ut som värsta mongot med all packning på 2 olika bussar, särskilt när jag byter buss till Ingelstad men men, det får gå ändå ;p

Snart är det dax för lunch tillsammans med Martina och Amanda, blir väl ngn macka eller sallad eller ngt. orkar inte gå hem och äta, det är för långt XD ( tar 5 minuter att gå )

PUSS

Dag 16 - Min första kyss

Min första kyss var tillsammans med min första kärlek, Bastian Nederlof.
Finns väl egentligen inte så jättemkt att säga mer än att jag minns hela miljön i detalj fortfarande, en hästhage, en stenmur och en ladgårdsvägg.
Jag var förvirrad och det snurrade i mitt huvud efter att han hade sagt att han tyckte om mig första gången, han börjde sig fram och kysste mig.
En kyss som jag aldrig kommer att glömma, den var fin, lätt och den var speciell.
Därefter fick jag en present av honom, en present som gjorde att magen krängde till och började pirra. Egentligen inget särskilt med den, ett vanligt svettband men för mig betydde den mkt eftersom den var från honom och fortfarande och luktade som honom. ( Den följer med mig på svårare prov och grejer fortfarande )

Vi kysstes flera gånger den kvällen och jag minns det som det var igår med glädje, pirr i magen och ett leende på läpparna :)

Pim

Borde sova men som vanligt när jag inte vill sova eller inte orkar så hamnar jag här. Kollat på grinchen ikväll, brukar annars se den 22-23 december varje år men eftersom man dator inte följer med mig hem nu första vändan vid jul så var jag tvungen att se den ikväll. Den filmen ger mig alltid julstämning och en längtan efter jul :) Den filmen är fin och man påminns om vad julen egentligen handlar om, dessutom gör Jim Carrey rollen som grinchen så otroligt bra!

Imorgon har jag sista grejen i skolan, Bild-pim ska göras och redovisas vilket tar heeela dagen. Skyndar mig sedan snabbt hem för att hämta väskor och packa borste, tandborste och liknande innan bussen går 17.25 mot lilla växjö. Gud vad jag längtar efter min mormor och min mamma, sjukt!

Men nu ska jag gå in och säga godnatt och hejdå till Sanne, vi hinner inte ses imorgon så därför får vi säga godnatt nu mitt i natten :p hon är ändå ledig imorgon :)

PUSS

Dag 15 - Mina drömmar

Jag har inte så många drömmar egentligen, alla människor drömmer väl förmodligen om att gifta sig, skaffa barn, få ett bra jobb och bli snuskigt rika.
När man är liten drömmer man ofta bisarra drömmar som fotbollsproffs, filmstjärna och såvidare. Mycket handlar egentligen om vad man ska bli när man blir stor.

Jag har ganska tråkiga drömmar egentligen, jag drömmer om :

* att få spela in en skiva
* Ha huvudrollen i en musikal
* Få spela in en musikalfilm
* Bli en bra lärare
* Få skriva en bok
* Nå drömvikten

Vissa av de drömmarna är ouppnåliga men för mig är de ganska svåra och hyfsat långt borta. Lärare t.ex är jag inte färdig att vara förrän om 5 år exakt. Och att vara en bra lärare kan ta många år om det ens händer.

Många ser drömmar som något långt borta, jag ser drömmar som något fint att tänka på som man kan nå när man har tid, ork och vill satsa riktigt ordentligt. Jag SKA skriva en bok innan jag dör, jag SKA ha fixat min vikt innan jag dör och jag SKA bli en bra lärare. De är egentligen de 3 drömmarna som jag inte tänker förhandla bort.
Man ska få drömma och hoppas, jag dagdrömde ofta när jag var mindre och då drömde jag bland annat om vad jag skulle bli när jag blir stor. Nu är det 5 år kvar till mitt första yrke är fixat och det känns uppriktigt sagt helt fantastiskt att jag snart är färdig lärare, något som jag drömt om sen jag var 10-11 år. Efter läraryrket går jag eventuellt på psykologiyrket om jag fortfarande vill och orkar och om jag inte är trött på barn/ungdomar ;p
Det var väl lite om vad jag drömmer och hoppas på. :)


Mardröm

Hade madrömmar inatt igen, hur kommer det sig att alltid när man somnar lugnt och har drömt fina drömmar så kommer mardrömmarna fram? Begriper inte det.
Nåja, i min mardröm gick allting åt helvete, mina närmaste vänner hatade mig, tjafsade på mig och vägrade lämna mig ifred. Alla var emot mig, utom en. Min fina bästavän! som höll mig i handen och tröstade mig.
Som vanligt är det samma person i mina mardrömmar som startar dem, inte konstigt att jag inte saknar den här personen.

Städade heeela dagen igår, lägenheten och mitt rum är ni fin fina. Det t.om luktar rent, härligt!
Pratade med hyresvärden igår, fick sänkt hyra med 800 den här månaden, lovely!
Handlade julklappar till Ludde, mormor och morfar igår också. Hoppas att det blev bra :)
Har dock inte handlat ngt till mamma och Sven ännu, har ingen aning om vad jag ska köpa, tror jag är tråkig och handlar en vanlig chokladask eller ngt när jag kommer hem till mormor.

Idag väntar banken och läsa klart min ena bok så jag slipper asa hem den. Ska dessutom packa om mina väskor, tror nämligen att jag har för mkt kläder med mig hem XD Mormor har ju trots allt tvättmaskin ;p

PUSS

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Jag hade på mig ett par mörkblå jeans, ett par vita umbro-strumpor, ett par svarta trosor, en gul bh ( jaa, en gul ) och min gröna robin-hood teatertröja.
Intressant va ? Njaae, knappast men men. En utmaning är en utmaning (:

Sometimes all you need is one

Svenska hjältar sågs på tv ikväll, så underbart att det finns så fina människor. Man blir rörd och man blir stolt!
Har kollat kursens hemtenta som ska göras efter jul/ ev under julen och den verkar förvånansvärt lätt i jämförelse med den förra. underbart :)
Vet att jag borde sova, ska upp strax efter kl 10 imorgon, har en fullspäckad dag trots att jag är ledig. Massa städ, handling på stan och så. Men jag vet att jag kommer fortsätta att läsa i min bok när jag stängt av datorn.

Har dock svårt att stänga av och varva ner just nu, mina tankar vandrar till Johanna och resten av hennes familj. De har mist en viktig familjemedlem idag, en person som jag hade nöjet att träffa som var varm, snäll och rolig. Man ser varifrån familjen härstammar ifrån, en underbar person med mycket att ge.
Den personen gick bort idag, lämnade jorden och finns på en bättre plats, en plats där man kan finna ro.
Jag skänker alla mina tankar till familjen Adolfsson och all min kärlek till Johanna. De behöver omtanke just nu, även om mina tankar och ord inte är mycket just nu så vill jag ändå skänka dem.

Johanna, hjärtat, jag finns om du behöver någon att prata med <3

PUSS

Dag 13 - Den här veckan

Måndag : Föreläsning, läsning + vila förkylning
tisdag : Prata med hyresvärd, städa lägenhet + rummet och köpa julklappar till familj och släktningar
onsdag : Enbart vila + packa väskorna + ev middag med Alice på Jensens. 
torsdag : Bild-pim och åka hem till växjö med omnejd
fredag - söndag : Befinner mig hos mormor, har ingen aning om vad vi ska göra men antar att vi tar promenader, handlar, lagar mat, gör skoluppgifter osv.

Lättare att läsa när man spaltar upp, ser tråkigare ut men enklare :)

Stad i ljus

Fick mig 12 timmars sömn inatt, otroligt skönt! Läste en gammal kär bok igår, syskonkärlek heter den. Ska analysera den om ett par veckor i skolan om utvecklign och uppväxtförhållanden.
Idag var det föreläsning i 2 timmar bara istället för 3, otroligt skönt. 
Ska snart laga mat, varma mackor får det bli idag tror jag, orkar inget annat.
Längtar efter kyckling och kött ngt oerhört, mormor får laga det till mig nästa vecka :)) älskade barnbarnet javisst!
Sen blir det att dricka varmt, bädda ner sig och läsa ikväll. Även kolla ung och bortskämd och julkalendern ofc.

Händer inte så mkt roligt idag.. ligger mest och nyser och tycker att livet är jobbigt för att jag vill bara sova. Kroppen säger ifrån för första gången sen i augusti så då får den väl som den vill tillslut iaf.

PUSS

save tonight

Tyckte ganska synd om mig mer eller mindre hela dagen igår, kände mig ensam och var sjuk. Ringde mamma och sökte sympati, vilket jag också fick. Jag behövde det så det var fint.
Jag är fortfarande sjuk, kroppen mer eller mindre strejkar och vill bara sova hela tiden. Men jag är åtminstone klar med förberedelserna inför bild-pimet på torsdag så det känns skönt. Ska bara ta en bild senare på 6 ljus eller liknande som ska representera min ålder när jag lärde mig åka skridskor :)

Ska tvätta idag och försöka bli frisk idag inför föreläsningen imorgon mellan 13-16 och för att träffa morfar på torsdag.
Ska även göra ett besök till A6 imorgon efter föreläsningen så får bli lite piggare så jag kan köpa julklapp till mormor och morfar och min mamma. Har ingen aning om vad jag ska köpa.. förra året gjorde jag en egen presentkorg till mormor och morfar. Är det ngn som har ett förslag på vad jag ska ge dem i år ? :)

Jag hängde upp mina 2 ramar igår med en massa blandade bilder i, och det fick mig att inse att jag längtar inte hem längre, jag längtar bara efter några människor som bor där. Jag saknar inte alla, men jag saknar vissa.
Därför kan jag bli lite ledsen när de jag saknar inte kan höra av sig och tänka på mig utan att jag måste alltid höra av mig till dem och tänka på dem.

PUSS

Dag 12 - I min handväska

Eftersom vi har grymt mkt kurslitteratur i skolan så går jag för det mesta runt med en ryggsäck som den trogne läraren jag ska bli ;p  Den innehåller böcker, anteckningsblock, tugummi, vattenflaska, plånbok och bläckpennor. :)
När vi är på akademin har jag dock en liten enkel väska som innehåller pengar, kort, tugummi, läppsyl och läppglans. :) har jag större väska då jag drar på förfest ( dock finns den väskan fortfarande hos Carro tror jag ) så innehåller den förutom det som finns i den lilla väskan borste, hårspray och parfym :) kan även innehålla en busstidtabell någongång ibland ;p

välkommen förkylning

Är ganska rejält förkyld, har ont i huvudet, ont i halsen och det känns som att jag hostar sandpapper. Icke världens roligaste sätt att fördriva sin sista helg i jkpg innan julen.
Men jag har åtminstone försökt fixa ihop bilder till mitt bild-pim idag, får visa Sanne bilderna sen och fråga vad hon tycker. Vi ska även försöka fixa med mina ramar senare idag och hennes tavlor :)

är verkligen inte på humör pga förkylningen, jag hatar att vara sjuk. Särskilt hosta och halsont gör mig väldigt frustrerad.

Nee, nu ska jag gå in till Sanne och säga hej, sov ganska länge idag så har inte träffat henne än ;)

PUSS

Dag 11 - Mina syskon

Mina föräldrar är skilda sen x antal år tillbaka, jag har 2 halvsyskon. En storasyster och en lillebror, syskon som jag inte träffar. Min storasyster har jag aldrig träffat men har för mig att hon är född 87 eller 88 och heter Madeleine. Min lillebror är jag nästan säker på att han är född 96, han heter Sebastian och hans mamma bor i Mullsjö, vilket inte är så långt ifrån Jkpg.
Sebastian träffade jag när jag var mindre och hälsa på min pappa i Mullsjö, Sebastian var då runt 3-4 år.

Dessutom har jag en plastbror som heter Simon och det är han som jag räknar som min riktiga bror. Vi har bott tillsammans sen vi var 4 år. Han jobbar på Max som kökschef i växjö och han är född 90.
Han är bra att prata med något händer, särskilt situationen hemma som är ganska ohållbar och då är det skönt att prata med någon som har sett och vet hur det verkligen är.
Vi gillade att kolla på Mora Träsk när vi var små och dansa i vardagsrummet ;p
Simon spelar/spelade vollyboll i Moheda. Han har även spelat fotboll och pingis.
Han är väldigt ödmjuk och tycker om att driva med mig så att jag inte är säker på om han är allvarlig eller inte.
Vi träffas inte så ofta men jag vet att jag kan ringa om jag behöver fråga ngt eller liknande.
Och det är att vara en bror eller ett syskon tycker jag. :)


Like a prayer

Suttit och läst en bok idag i ca 2 timmar och ska strax läsa ut den är tanken.
Har även försökt att hålla humöret uppe trots att en dunderförkylning förmodligen väntar mig över jul och nyår.
Sannis kom hem ikväll och kunde inte andas.. läskigt! Behöll dock lugnet, visste att om jag hade fått panik så hade det kunnat gå mkt illa, så jag samlade mig och hjälpa henne med en lite tips om att hålla upp armarna och ställa sig i öppet fönster. Tack och lov så funkade det. Blev lite rädd där ett tag.. tänk om hon hade kvävts ? Usch, vågar knappt tänka tanken..

Kollat idolfinalen också, Jay var den rätta vinnaren och jag har en ny favoritlåt ; Like a prayer. :)
Försökt att sjunga på den ikväll utan större framgång med en fuckad hals. :p

Imorgon ska jag fixa med mina ramar och kort och jag måste dessutom komma igång med antingen bild-pimet eller läsa i den engelska kursboken. Hemtenta, umgdomslitteratur + analys över julen.  Det kallar jag studentlov ;)
Nu blir det sängen med boken + en film senare också, sova gör man när klockan börjar närma sig morgon.

PUSS

Glömsk

Jag glömde ju berätta om kvällen igår, fy på mig! Jag som träffade min framtida man och allt :o
Det var iaf hockey hemma hos Virre igår tillsammans med Burni, André och Tommy.
Och jag säger då det, det är få människor som kan förgylla en dag men kvällen hos Virre gjorde veckan perfekt!
Och denna snubben André, asså jag trodde jag skulle dö!
Skåning, känner till växjö, är född 88, han har humor, han är asmega trevlig, han är LÅNG och han pluggar till fritidspedagog, jag menar hallå!?! :))))
Så jag levde i lite lyckorus igår, vilket är ganska dumt men jag behövde ett lyckorus, få en go känsla i magen och bara få känna att man hittat en fin vän iaf :) Och skånska, det gör mig jääkligt svag. Att han dessutom ska studera till fritidspedagog är bara ett stort plus (Y)

Tänk att världen är en fin plats ibland ändå :)

PUSS

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Kommer att ha pyjamas på mig tills jag duschar senare och då blir det slappklädsen med gråa mjukisbyxer och en skön och ledig tröja. förmodligen en teatertröja för dem är skönast!

mardrömmar.

Haft massa mardrömmar inatt, drömde att både Joakim, Johanna och Simon var grymt arga på mig, att jag förstört hovmantorps revyns rekvisita och att jag fick träffa Linus Knuts igen. Han har jag inte tänkt eller träffat sen jag gick i 8:an.
Fick dock ett infall att kolla upp honom på fb, vissa förändras aldrig :)

Idag har jag en paj hals, sitter därför med varm oboy jämte mig och mackor till frukost. Jag hatar att ha ont i halsen och vara sjuk. Dock vet jag precis varför jag är sjuk idag, det är för att tentan var i måndags och jag slappnar av efter stressen av både fältuppgift och tenta.
Jag låter som povel ramel på knark igen, jippie!

PUSS

Golvet

Hade en grym! kväll på akademin igår och förfest på råslätt tillsammans med fina människor :)
Vi var typ först på akademin men det gjorde inget för stället fylldes sjuk fort.
Det blev drinkar, dans och mycket samtal med andra. Har även fått mig ett par nya vänner. Alltid trevligt :)
Dock så trillade jag ihop på golvet igår, mitt skadade knä vek sig under mig och jag hade svårt att ställa mig upp.
Men mina vänner hjälpte mig, tog hand om mig och såg till att jag fick vila. Såna tillfällen är ändå posivita på ngt sätt för man vet vilka som är ens riktiga vänner när sånt händer.

Hemvägen tillsammans med Sannis och Robert igår var intressant, jag gjorde bort mig ganska rejält. Förlåt Robert..
När vi lämnat av Robert så fick Sanne för sig att evergreen var öppet vilket ledde till en lite promenad sådär mitt i natten XD Både Sanne och jag trillade i snön 2 ggr och bara allmänt skrattade åt varandra. askul!
Det tog oss en timme att gå hem, men det var det värt :)

Idag struntade jag i föreläsningen, orkade inte. Dock har nog gud eller någon straffat mig pågrund av det för jag har djävulskt ont i mitt knä och där jag steg snett igår. Min kropp har ont.. tycker om det. Särskilt inte med knät eftersom jag är jäkligt trött på att ha ont i det. Får helt enkelt försöka gå på det ändå så jag inte blir alldeles stel och får ännu mera ont.

Sannis och jag ska käka donkan eller pizza idag, det behövs en dag som denna!

PUSS

Dag 09 - Min tro

Jag har ingen särskild tro, jag är ateist och uppfostrad utifrån det. Därför har jag ingen tro på gud.
Däremot så respekterar jag dem som tror på gud, alla ska få ha den tron dem vill.
Dock så tror jag på ödet, jag har själv upplevt ödet ett par ggr och jag tror att vissa saker är förutbestämda att hända, för att testa och pröva våra relationer till andra, till oss själva och till samhället.


Closed heart

Såå grymt skönt att få sova ut idag. Att få känna sig riktigt pigg inför dagens äventyr!
Igår blev det 2 avsnitt av Sunes jul, de bästa såklart nämligen snöbollskriget och kyrkan; " Här är vi papa, gubben har inte börjat prata än ", " Du kan inte knacka efter kvark i hamnen " XD Älskar Sune och Håkan :)
Idag blir det föreläsning om barn-och ungdomslitteratur från 15 till 16.30 och sen blir det hem, äta något och göra sig iordning inför sista kvällen på akademin för i år :)) så förfest på råslätt hos Sabine och sen drar vi till akademin!  Hoppas på en awesome kväll :DDD
Lite surt med föreläsning från 8.30-11.30 imorgon dock men sen tar man helg så det löser sig :) Ikväll ska jag ha KUL, haft alldeles för mkt plugg i huvudet den senaste tiden så jag ska ha skoj :D

Nu blir det mat.

I have a closed heart, that's why I can't find love.

PUSS


Dag 08 - Ett ögonblick

Ett ögonblick kan förändra allting, en sekund och sen är ingenting som förrut.
Ett ögonblick som förändrade allting på en sekund det var Simons födelsedag förra året när han fyllde 18, allting kraschade på en sekund och vissa saker är fortfarande inte riktigt ok med den dagen.
Men ögonblick är också värdefulla, det är ofta de man sig mest ifrån i livet, att man får perspektiv genom de ögonblicken.
Ett ögonblick som har betytt väldigt mycket för mig var ögonblicket 2006 då bastian sa att han tyckte om mig, det blev som en slags vändning i mitt liv tillsammans med ögonblicket då jag flyttade från gemla.

Alla dessa ögonblicken innebär helt skilda saker men de har alla förändrat allt på en sekund och de har gett mig nya perspektiv på mig själv, andra och omvärlden.
Därför ska man ta vara på alla ögonblick, oavsett om de är bra eller dåliga!

När karusellerna sover

Kollat på när karusellerna sover i 2 dagar nu, så himla mysigt!
Idag var det en massa föreläsningar och jag var supertrött trots att jag somnade tidigt efter en promenad på 5 km tillsammans med Sanne.
Tanken är att jag ska sova inom en snar framtid, börjar inte skolan förrän kl 15 imorgon med föreläsning till 16.30 men eftersom det är förfest därefter och sedan sista kvällen för i år på akademin så känner jag att jag behöver sömn. Hoppas på en grym kväll imorgon vilket jag tror det blir också :)

Nehe, om man kanske skulle ta och se grinchen kanske ? Eller varför inte sunes jul ?

PUSS

Dag 07 - min bästa vän

De som känner mig och min bästa vän kommer förmodligen att tycka att det här är väldigt tråkigt att läsa om, men men.

Jag har aldrig kommit särskilt bra överrens med tjejer, tycker tjejer för det mesta är allmänt jobbiga och ytliga. Därför är det mycket skönare att umgås med killar för allt är mer avslappnat och man känner sig mkt tryggare.
Min bästa vän är därför en kille. Han heter Joakim och bor i gemla/växjö. Han är 91:a, alltså lika gammal som jag. Vi har varit vänner sen vi var 12 men blev bästa vänner 2006, alltså för 4 år sen. Dock känns det som betydligt mycket längre än 4 år ;p
Vi har världens konstigaste humor som bara vi förstår, exempelvis ; Organ, Kycklingarna, candide, steka färsen i en och löken i en, vad är det för staket staket, så jäkla kul var det och så var det inte det PpPpP med mera.
Det som är så otroligt skönt med Joakim är att han ser direkt när jag är ledsen, arg, frustrerad, glad, skäms över något eller är rädd och han lugnar en då med att dra ett skämt eller att bara ge en en blick som säger att han förstår och att vill jag prata om det så finns han där.
Vi är dem här sjävklara vännerna som alltid ska ha med varandra precis över allt, eller vi var de mer innan. Då skulle man alltid ringa den andre om vårt kompisgäng skulle träffas, skulle alltid försäkra sig om att den andra var med för att det var roligare då :)
Man var alltid det självklara valet när det gällde att umgås, att prata, att dra skämt med och att ta en promenad med.
Joakim var också den personen som drog mig upp ur min mobbningssvacka, han är den som har påverkat mig till att tro på mig själv, skita i vad alla andra säger och bara vara mig själv. Han blev ljuspunkten i mitt liv under perioden 2004-2007. Under de åren var han den som kunde får mig gladast, ledsnast och den som påverkade mig mest. Vi är så olika han och jag, samtidigt som vi är lika eftersom vi umgåtts så mycket. Vi har påverkat varandra. Jag vet vad Joakim tänker på i näst intill alla situationer, jag vet hur han känner sig i sättet han skriver på på msn utan att han behöver visa det, jag vet om han är ledsen, osäker eller trött på vissa saker. Jag bara kan honom helt enkelt och han kan mig.

Jag har kanske inte alltid under de åren som vi varit bästavänner behandlat honom rätt, särskilt under en period hade jag en tendens att inte ha honom som första prioritering, saker kom emellan, vänner kom emellan, simon-martin perioden kom emellan ( vilket jag uppmärksammade för ett par dagar sen pågrund av saker jag läste under den perioden ). Trots att jag vet att jag sårade Joakim under den perioden så försäkrade jag honom alltid om att han var prioritering nr 1 och att han var viktigast vilket han kanske inte alltid trodde på. Men vi hade en svår period då då vi inte riktigt kunde umgås för allting blev så komplicerat.

Han är den enda personen som vet mest om mig, som kan mig, som skulle kunna redovisa mina tankar, känslor och vad som hänt i mitt liv utan att jag behöver hjälpa till. Han är den enda som vet hela episoden med Hasse, han som vet hur högstadiet var för mig, han som vet hur flytten var för mig och han som vet vem jag är och vem jag var. Jag litar på Joakim när det gäller precis allting, han är den jag pratar med om någonting allvarligt händer i mitt liv som förändrar hela min sinnesstämning under en period och som vet vad jag tänker på när det snurrar i huvudet på mig. Min tatuering för tillit och trofasthet står för honom,
Jag blir så oerhört glad när jag ser honom, jag får en skön känsla i magen och jag bara ler, jag känner mig trygg och lyckligt lottad över att få ha en person som honom. Som är snäll, godhjärtad, osjälvisk och full med så himla mycket gott. Han är intelligent, han är modig och han är framförallt stark.

Vi har väldigt mycket minnen tillsammans, det som är starkast från i år är dygnet vi hade i Halmstad tillsammans, resan dit var något av de bästa minnena jag haft tillsammans med honom för allting var så tyst, lugnt, äkta och det var ett sånt tillfälle då man verkligen kunde prata om allt och ingenting och det kändes såå bra!
Konfirmationen, kvartettsommaren med Carro och Magnus, alla filmkvällar, alla promenader, alla hockeymatcher, gitarrstunderna, nyåret hemma hos honom, pluggdagen med Candide.. jaa listan kan göras lång!

Jag älskar min bästavän, jag älskar allt vi delar, allt vi delat fram till nu, den personen han är och den personen han gör mig till. Jag älskar Joakim för att han är just den han är, för att han vågar vara sig själv och ingen annan och för att han vågade bli vän med mig när ingen annan ville det. Jag älskar honom för att han aldrig givit upp, att han stått ut med mig så länge och för att han aldrig har lämnat mig trots att jag inte alltid varit snäll.
Jag älskar honom för att han är och kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta och alltid kommer vara min bästa vän <3

Dag 06 - Min dag

Upp vid 7.20 för att fixa iordning mig för tentan. Tentan tror jag förövrigt gick bra :))
Därefter hem för lunch + läsning av den nya boken ( jaa,studenter lever det mest sociala livet ) och sen var det föreläsning i 3 timmar om den boken.
Nu är jag hemma och har ätit och läst ett kapitel till.
Ska bege mig ut i snön och gå runt munksjön tillsammans med Sannis.
Ung och bortskämd + massa julkalendrar och dusch gäller ikväll.


All I need is you

Har kollat på scrubs de senaste timmarna, mest för att rensa hjärnan och för att det är perfekt att kolla på 20 minuters avsnitt, man hinner aldrig tröttna då för det händer alltid ngt nytt!
Jag ska gå och sova nu, har tenta om ca 8 timmar så behöver sömn. Känner verkligen inte för att sova dock men så är det ju alltid på söndagar, right ?

Kände bara att jag skulle skriva en sak, känner att jag har blivit lite smådålig på att höra av mig till mina närmaste, båda familjen ( förutom mormor ) och mina närmaste vänner. Men jag har verkligen inte orkat, haft en massa i huvudet vad gäller skolan och julen så jag har inte orkat att alltid vara den som hör av mig. Det brukar vara så att jag får hålla i trådarna när det gäller att bara säga hej och fråga hur ngn mår.
Det var det som var såå skönt i fredags och idag att folk faktiskt hör av sig utan min hjälp. Ni vet vilka ni är och jag uppskattar att jag för en gångsskull bara kan vara glad och säga " hej, jo jag mår bra, hur mår du? " istället för att börja prata.

Nog bubblat nu ska jag nana kudden och tagga för tentan senare idag!

PUSS


Autonomi - Köttfärssås

Har haft en dag med tvätt och plugg, blev precis klar med pluggandet, känner att jag verkligen inte orkar plugga mer nu, har pluggat i nästan 5 timmar i sträck...
Men något klokare har jag förhoppningsvis blivit :) Men det får gå som det går imorgon.  Har iaf lärt mig att autonomi betyder självsäkerhet. Pratade med Joakim samtidigt och nämnde det i samband med att vi pratade köttfärssås och det klassiska " Steka färsen i en och löken i en " . Kan ju säga att diskussionen tog en oväntad vändning där igen av oss fattade sammanhanget mer än att jag skulle förklara att jag lärt mig ngt :p
Har idag bokat biljett hem också, kommer hem eller hem och hem jag kommer till Linneryd den 16 December relativit sent på kvällen eftersom att jag har föreläsning till 16.00.¨
Men den 16 försvinner jag iaf från Jkpg i ca 3 veckor, känns underbart med miljöombyte och att jag kommer hinna med sjuuukt mkt under de 3 veckorna så det känns awesome!

Nu vänter en dusch + mackor på mig, därefter blir nog en film som väntar så att jag kan få avlasta hjärnan lite. Känns som att den behöver det.

PUSS

Dag 05 - Vad är kärlek ?

Kärlek kan vara många olika saker, för mig är kärlek en känsla av välbefinnande, när du kan känna dig trygg med personerna i din omgivining, när du kan vara stolt över dina vänner, din familj och en person som du älskar.
Kärlek är så mycket mer än att bara vara lycklig med en enda person.

Kärlek för mig personligen är starkast för mitt kompisgäng, mina 8 närmaste vänner som jag umgåtts med i princip varje helg i 2-3 års tid innan jag flyttade. Jag känner mig alltid så oerhört lyckligt lottad och stolt över att vara del av dem, en känsla som sprider sig i hela kroppen och jag känner mig lugn. För mig är det kärlek.
En annan kärlek för mig är för min släkt, min familj som jag är oerhört stolt över att tillhöra och jag är stolt över att vara en Jonsson med knäppa morföräldrar, konstiga föräldrar och helt knasiga kusiner. Men jag älskar dem för att dem är en del av mig och jag en del av dem. Kärlek som är ovillkorlig.

Plugg

Matchen igår var grymt spännande som avslutades med straffar där hv förlorade med 3-4. Hyfsat bra match iaf :)
Idag myser jag runt i pyjmas och bara pluggar till minst 20.00. Tenta imorgon. Dock går jag in med inställningen att det får gå som det går, har antecknat omtentadatumet i almanackan redan ;p

PUSS

Dag 04 - Det här åt jag idag

Väldigt tråkigt att skriva om om ni frågar mig.
Jag har iaf ätit 4 mackor + 2 varma mackor till frukost och sedan har det inte blivit ngt mer eftersom jag åt dem kl halv 2 och jag sedan varit på hockey och bara haft ont i magen av alla spänning. Ska nu äta lite godis när jag pluggar det sista för idag och sen till filmen jag köpte idag, gissa vilken ? ;p

Hv förlorade efter straffar med resultatet 3-4 mot frölunda. HV fick ett bortdömt mål i period 1 vilket borde varit mål men men, sånt får man ta :) Match imorgon igen i göteborg, spännade!


Kinnarps

Det är något alldeles särskilt i känslan över att öppna garderobsdörren och ta fram sin gamla HV-halsduk som man ägt sen i början av 2000. ( vilket också syns på färgerna och hur utsliten den är ;) )
Känslan är ganska enorm och bara växer i hela kroppen på en, från att vara ett pirr i magen till att bli ett stort leende i hela ansiktet :)
Hockey är något särskilt, hockey är ngt som aldrig sviker och som man alltid kan lita på ska finnas kvar när man behöver det. Jag är sååå ofantligt glad över att just idag få gå på hockey och få slappna av, släppa av hemlängtan och bara följa pucken med blicken, skrika på domaren, se folk som kan åka skridskor och bara få njuta av den varma atmosfären som finns i ishallen och framförallt Kinnarps arena :)))))

Nog skrivit, nu drar jag mig mot ishallen med min halsduk virad stolt runt halsen och får sitta och mysa i ishallen!!

PUSS

Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar heter Hans Streling och Anna Jonsson. De är båda födda på 60-talet och de var gifta i 4 år innan de skildes 94.
Min pappa träffar jag aldrig på grund av massa saker, men jag vet vad jag har ärvt av honom och jag vet också var vi står i våran relation vilket är skön i sig.
Min mamma och jag har inte direkt kommit överrens sen 2 år tillbaka, hon kan vara väldigt elakt främst på grund av påtryckningar från min styvpappa.  Trots det så älskar jag min mamma, trots att hon inte alltid vill ha mig, trots att hon säger att hon inte tycker om mig. Jag älskar henne på ngt konstigt vis pågrund av allting som hon har gjort för mig, hon har ställt upp när det behövs och jag uppskattar det. Det är mamma som tröstat mig när jag varit ledsen när jag var liten, det är hon som har gjort mig till den starka tjejen jag är idag. Hon gör mig fortfarande stark genom att hacka på mig.
Hon är den personen som man inte självklart skulle ta för en bra mamma men trots det så är hon det och jag saknar henne väldigt mycket eftersom vi inte bor tillsammans längre och för att jag inte känner mig bekväm i att bo under samma tak som henne och min styvpappa.
Men jag älskar min mamma och jag vet hur pass lika vi är i båda sätt och utseende, hennes envishet, hennes humör och hennes osjävviskhet, förrmågan att slänga av sig alla ord man får och hennes stora hjärta har jag fått ifrån henne. Jag är mycket stolt över min mamma och jag vet att min mamma är stolt över mig också. <3

Jag kommer aldrig få en kärnfamilj igen som när jag var liten, men jag har två fantastiska morföräldrar, en fantastisk moster och en fantastisk mamma som har uppfostrat mig på sina villkor och som försöker att hitta balansen mellan mig och min styvpappa ( även om hon väldigt sällan lyckas ) . Jag vet att mamma försöker, jag vet att hon har det jobbigt och slits mellan oss något så otroligt mkt. Jag älskar min mamma <3

Dag 02 - Min första kärlek

Jag hade väldigt lätt för att bli kär när jag var mindre, bytte kille som jag var kär i varannan vecka i princip ;p
Däremot har jag väldigt svårt för att bli kär nu när jag är äldre, jag har svårt för att fastna för killar och känna pirret i magen, känna att det kan finnas ngt där som betyder ngt speciellt.

Min första kärlek är därför ganska svår att fastställa, det finns 2 killar som jag verklige på riktigt tyckt om, som jag uppriktigt sagt kan säga att jag älskat mer som en vän.
Men när känslan för den första personen uppstod vet jag inte riktigt, jag tyckte om honom jättelänge men jag visste inte att jag var kär i honom eller älskade honom.F örmodligen uppstod den efter min andra kärlek som då egentligen var min första, det var då jag förstod vad ömsesidig kärlek var.

Min första kärlek hette Bastian Nederlof, jag var 15 år och det skedde under 2 veckor under sommaren 2006. Han är 92:a och han var då 14 och kommer från Holland. Han var den första personen som kunde stå för att han tyckte att jag var fin och att han tyckte om mig. Han var också den första killen som fått mig att förstå att jag är bra precis som jag är. Han var den personen som jag litade på, som jag öppnade upp mig för.
Trots att vi bara träffades i 2 veckor och att många kanske tycker att det var mer en sommarflört så älskade jag honom, sättet han var på, alla saker han sa till mig och allting han berättade. Att han vågade vara så öppen och ärlig mot mig. Jag hade dock väldigt svårt att erkänna för mig själv att jag tyckte om honom, därför blev jag förvånad när han släppte bomben sista gången vi sågs och sa att han tyckte om mig och gav mig ena delen av sitt svettband. Egentligen är det väl egentligen ganska skämmigt men det var en symbolisk sak som jag fortfarande tänker på ibland och hur löjligt det än må låta så har jag använt svettbandet på en del av mina prov genom året som känts särskilt svåra för att ge mig ngn slags tur och lugn. ( Hade det bland annat under omprovet i matte D i våras )  
Vi pratar fortfarande med varandra när det behövs, jag vet att när jag är ledsen så går han att prata med. Han var den personen som gjorde att det inte kändes så jobbigt att flytta till jkpg, han satte perspektiv på saker. Han har fortfarande en otroligt stor plats i mitt hjärta och det är han jag jämför alla andra killar med ( även om man inte ska jämföra ). Jag tänker fortfarande på honom väldigt ofta och jag vet att han tänker på mig också eftersom alltid pratar om djupare saker med varandra men jag vet också att det är ett avslutat kapitel.
Vi är vänner och det trivs jag med, men jag kommer alltid att minnas den sommaren som vår sommar, sommaren då jag kände mig omtyckt och var lycklig.

Hey soul sister

Veckans avsnitt av glee kollades ikväll, jag skämtar inte när jag säger att det är det mest geniala program som någonsin gjorts. Man skrattar, gråter och ler om vart annat, ett feel-good program utan dess like!
Sitter mest och ler med tårar i ögonen just nu och har ingen vidare lust att sova just nu trots att det är redovisning imorgon och att jag måste plugga imorgonkväll efter middagen med studiegruppen efer redovisningen. :)

funderar allvarligt på att ta fram en gammal bok och bläddra och slöläsa i, var evigheter sen känns det som att jag läste för min egen skull som inte innefattade plugg.
Funderat på vad jag vill ha i 20 årspresent, jag skulle önska att jag kunde få ngt liknande som jag gav till Johanna när hon fyllde 18, bara något fint skrivit till mig som man kan ta fram när man är ledsen och är i behov av lite extra energi :) Man kan ju alltid önska att man får det i födelsedagspresent ;)

Håll utkik imorgonkväll för utmaning nr 2 :) har ni missat utmaning nr 1 så kolla i listan!

PUSS

Decembermys

Första december är en sån dag då som jag verkligen tycker om! Man myser runt, tänder ljus, man märker att andra får mer energi och allting blir varmare på ngt sätt :) Tycker det är mysigt faktiskt. Inte långt kvar till jul nu vilket känns toppen!!
Rörmokaren var här kl 8 imorse och gav oss värme. dock somnade jag om igen sen så det var ganska lugnt. Nu är här varmt och skönt igen :)
Har haft teaterlektion idag med en massa övningar som var kul, intergrera och agera heter lektionen. Vi skulle bland annat räkna, hälsa på varandra och sjunga till varandra. Mkt roligt med massa roliga låtar som kom upp bland annat massa jullåtar, kärlekslåtar och så vidare. Mysigt! Kommer sakna tomas lektioner och jag kommer sakna A3 gruppen sen när vi förmodligen kommer skiljas åt efter jul, tycker ju om min klass!

Var även och fikade/åt middag med Jessica idag, hennes pojkvän viktor kom även förbi en stund. Trevligt att träffa dem lite! Nu ikväll ska jag plugga lite lätt, redovisning imorgon. Ska träffa gruppen vid kl 9-halv 10 imorgon.
Nu är tanken att jag ska spela memory med Alice, låter som en himla bra ide!

PUSS


Dag 01 – Om mig

Att skriva om mig själv borde många tycka vara det enklaste för mig, " Du tycker ju om att prata om dig själv så det är ju bara att snacka på ". Det är mycket möjligt men det är svårt för mig att uttrycka vem jag är, eller hur jag är. Men vi gör ett försök :)

Vem är jag ? Sara Jonsson ( har 3 mellannamn ), hette Streling när jag föddes, sen Jonsson-Streling och nu kort och gott bara Jonsson igen :) Jag föddes den 6 Januari 1991 så jag fyller 20 om lite drygt 4 veckor. Var 5 veckor för tidig och hade navelsträngen virad 3 varv runt halsen så var nära att dö.
Fram tills att jag var 3.5 år bodde jag tillsammans med min mamma och biologiska pappa på vintervägen i Växjö.
När jag fyllde 4 flyttade min låtsaspappa Sven in tillsammans med sin son Simon.

Vem är jag som person ? Jag är en tjej som gillar att medla och kommunicera, många skulle förmodligen säga att jag gillar att höra min egen röst ;) Jag är lite större än de flesta tjejer i min ålder men det har jag lärt mig att acceptera för längesen, gör just nu ett försök faktiskt att tappa i vikt igen.
Jag gillar att skratta och jag har en vilja av stål. Jag vägrar inse att jag har fel oftast, dock ser jag inget problem i att lyssna på andra. Jag värdesätter kommunikation med andra människor, att vara sig själv i alla lägen och att man ska vara stolt över det man lyckas åstakomma som person. Jag är stolt över att jag är den jag är, att jag kan gå vidare och att jag inte håller fast vid saker som jag vet aldrig kommer att funka. Jag är en drömmare till naturen, naturligtvis är jag det. De som känner mig riktigt väl vet också att jag är en empatisk människa och väldigt sentimental. Jag har lätt för att känna saker, kanske ibland lite för starkt och jag har en tendens att överanalysera saker mer eller mindre och tänka på saker alldeles för mkt. Men det gör att mina vänner alltid vet att jag har goda råd att komma med och har en förmåga att gå in helhjärtat att bry mig om mina vänner.

Vad tycker jag om att göra ? Jag ÄLSKAR musik,sång, teater, text, film och hockey. Det är saker som jag måste finnas i mitt liv i större eller mindre form. Om ngt av dessa uteblir under en längre tid så tar det på mitt tålamod och jag blir lättretlig och allmänt ledsen och nedstämd. Tid med mina närmaste vänner ( 8 st ) är något som jag värdesätter väldigt högt, filmkvällarna eller promenaderna tillsammans med dem är ngt jag värdesätter väldigt högt. Särskilt att få prata, skratta och bara vara tillsammans med dem gör att min sinnesstämning blir extremt harmonisk och att jag bara lever i nuet och att jag då struntar i hur mkt sömn eller hur mkt näring jag har fått i mig. Huvudsaken är att få umgås tillsammans med dem.

Hur ser mitt liv ut just nu/min framtid ? Mitt liv handlar just nu om att ha flyttat hemifrån för första gången i mitt liv, att få pröva på att stå på sina egna ben med nya vänner, i en ny stad och att få ta hand om min egen framtid. Att jobba mot mina egna mål på mina egna villkor. Jag flyttade hemifrån i Augusti i år upp till Jönköping där jag bor i en slags korridor. Jag delar lägenhet med 4 andra tjejer, vi har varsitt rum men gemensamt kök och badrum. Jag studerar på högskolan här till att bli högstadie/gymnasie lärare i engelska och samhällskunskap eller historia. En utbildning som är på 4.5-5.5 år beroende på vilken nivå jag bestämmer mig för hösten 2011.
Att bo själv för första gången utan mitt kompisgäng var någonting som jag trodde skulle bli jättejobbigt och som att världen skulle gå under. Klart att jag längtar hem och saknar mina vänner och min hemstad ibland men det var rätt tidpunkt för mig att gå vidare, få utvecklas på egen hand och få lite perspektiv på saker. Det var inte en dag för sent att flytta. Kommer jag flytta tillbaka till växjö/gemla när jag har pluggat klart ? Det är en sak jag tänker ganska mycket på, som det ser ut i nuläget så kommer jag förmodligen förr eller senare att flytta tillbaka, i vilken form eller när det kommer bli vet jag dock inte. Jag trivs i Jönköping och jag älskar mina rumskompisar och vännerna jag har här uppe, att få utbyta tankar med människor som är intellektuellt mogna är guldvärt och jag ångrar inte att jag valde Jönköping. Hade jag fått flytta upp mina vänner och min släkt hade jag självklart gjort det men bubblan jag var i tillsammans med mina vänner är spräckt, det kommer säkerligen att bildas nya och andra bubblor men den vi hade är borta och jag har min egen bubbla här uppe nu och ett annat parallelt liv här uppe. Det tog ett tag för mig att inse det ( 4 månader ) men jag är glad över att jag växt så mycket som människa på de månaderna.


RSS 2.0