2012 it ain’t the end of the world

Ännu ett år har gått och jag mest tänkte att jag skulle sammanfatta året då detta kommer vara mitt sista 2011. Det är lustigt det där med nyår förresten, hur mkt det överdrivs och hissas till skyarna trots att det egentligen inte är ngt särskilt mer än att åren går och att alla som lever blir ett år äldre.
Mina nyår de senaste åren har det varit sådär med, 2009 var det mest tårar där Johanna räddade kvällen, 2010 var det Oslo där jag saknar Jönköping en massa och hade ett angenämt telefonsamtal vid 12-slaget.  2008 dock var det bästa nyåret på flera år, blev matad med popcorn och fick extra slag i hjärtat av världens bästa. Det är lustigt hur allting förändras på bara ngr år. ( Never ending story, once uopn a time we were falling in love, now we’re only fallen apart ).


Nog bubblat. 2011 var ett av de bästa åren som åren 2004-2007.  Ett år då jag inte längre hem så mkt, jag tog distans till mina vänner i Växjö/Gemla mer än vad jag kanske skulle ha gjort men på ngt sätt intalar jag mig att det var vad jag behövde för att växa. Jag behövde bli mer egoistisk för att veta vad jag vill, vem jag är på riktigt och får att gå vidare från vissa saker.  Det var ett år då jag flyttade upp till Dalvik, mina föräldrar skilde sig och flyttade till Växjö, jag blev en musketör, jag fick ett grabbgäng, jag fick två bröder J , mina vänner i Jönköping hittade på en massa skumt såsom dygning på HLK ggr 2, inspark, mini-julafton, åkte skridskor och fjantade runt en hel del på kåren!
2011 var året då jag fick hjärtat splittrat i två, jag fick åka till efterlängtade Skottland, Johanna och Simon hälsade på i Jönnet och gjorde mig glad när de såg att jag var glad. Det var midsommaren då jag fick en familj på riktigt, då tårar inte spelade ngn roll utan människor fanns när jag föll ( Robert och Lejla ) och allting sattes på sin spets, då jag fick svart på vitt hur fel allting blivit och hur naiv man är ibland. Jag kom så mkt närmare än jag trodde det var möjligt att komma 2 människor efter så kort tid och jag öppnade upp mig och visade mig svagare än vanligt. TACK! Det var året då alla konstiga uttryck kom till ; farfar, mormor, Tutti, prutti, butti, partypia, vad är det det är det, kräma, leverera, KATCHING, HMMM, Jåååk från vildmarken av äkta bär, barbar, celeste, dör lite inombords… listan kan göras otroligt lång!


Det var ett år då jag jobbade otroligt mkt med mig själv och insåg att jag är lycklig för första gången sen 2005 ( året då allting var så allmänt awesome med kycklingarna och så vidare ), jag går runt med världens leende på läpparna hela tiden och småsjunger för mig själv vid första bästa tillfälle. Hela året har jag spenderat i Jönköping, ett Jönköping som jag trivs mer och mer i för varje dag som går. Även om jag saknar mina vänner i Växjö väldigt mkt och hade velat träffa de betydligt mkt mer detta året så är det ngt särskilt med Jönköping för tillfället, det är där jag är i mitt esse och kan bli den Sara som jag alltid har velat vara. I rätt sällskap är allt möjligt, det är möjligt i Växjö också men det har hänt för mkt i Växjö under min uppväxt som gör att det inte går.


Det var ett år då jag fick tillbaka pirret i magen, glädjen över att leva och fick chansen att lita på killar igen, att våga öppna dörren, våga släppa in människor igen och erkänna för mig själv att alla relationer inte är hälsosamma. Att jag har blivit orättvist behandlad och att vissa saker är inte ok. Har också upptäckt att vissa saker blir man aldrig av med, never ending story helt enkelt. Även om det inte är ngt som man strävar efter eller vill ha så kommer det alltid finnas under ytan och stanna kvar livet ut.  Jag hittade även tillbaka till min biologiska bror som jag ska träffa ngn gång framöver, hittade min biologiska pappa också och insåg en gång för alla att det inte är en relation jag strävar efter. Har redan en pappa och för att citera en medstudent på högskolan i Jönköping ”  Saknar du inte att ha en pappa ? Jo, men jag saknar inte min egen pappa för jag har vant mig med att inte ha honom nära ".  Och dessutom juldagen, då jag sammanförde 2 världar och fick båda världarna att förstå mitt förflutna, mitt nya jag och att de alla har en del i mitt liv och varför vissa saker är som dem är. Växjö fick se Party och Jönnet fick se den lite mer blyga Sara.  Jönna feat Jönnet <3


Jag ska sluta babbla nu och avsluta med att skriva att 2011 var ett fantastiskt år, ett år då jag växte, fann lyckan och fann glädjen i allting som kommer min väg och lärde mig hitta min positivitet. Och jag hade aldrig kunnat göra det utan följande människor;


* Mina föräldrar och släktingar, trots deras brister och idioti ibland så är dem världsbäst när det gäller.


* Mina vänner i Växjö; Joakim, Johanna,Simon,Carro,Martin,Hannah,Tove, Emil, Simone, Sofia och många fler. Som finns ett telefonsamtal bort och som ger en kramar när man kommer hem och som är intresserade av vad jag gör och vet om hur jag var och är glad för hur jag blivit.


* Mina fina vänner i Jönköping; Jessica, Viktor, Isabelle, Lisa, Lejla, Sabine och Jocke.  Personerna som finns så nära och som är lätta att prata med, som är precis lika speciella och konstiga som jag är och som får sina infall och är så pass spontana och lika taggade som jag att hitta på konstiga och sjuka grejer.  Finns alltid ngn att gå hem till och prata med eller som har en axel att gråta på ( vilket jag gjort ett antal ggr ;) )


* Och till sist och kanske den största anledningen till min eufori över detta år, och de förtjänar faktiskt en egen kategori ; Robert och Rasmus. Bröderna, vapenbröderna och dem allmänt weird, akward, abnorma, awesome, ärliga, fina, fantastiska , snygga, roliga, sjuka, konstiga och bästa killarna jag någonsin haft nöjer att träffa.  Det hade varit tråkigt om jag inte hade kännt dem och jag hade dessutom inte vågat bli tjejen som berättare anekdoter var och varannan dag om saker som egentligen borde låsas in i lådor och aldrig tas fram men med dem är allting ok och så himla naturligt. Fina fina fina fina grabbar!


Utan dessa människor hade jag aldrig sett framemot 2012 som kommer att bli ett ganska rejält awesome år det också. Jönköping har mkt kvar att erbjuda och en del andra platser som ska besökas och vänner som ska lära kännas och gamla relationer som ska vårdas.


Och vad hoppas jag på 2012? Det finns massor såklart, men jag hoppas att jag fortfarande är lika spontan, lika knas och att jag fortfarande är lika euforisk, lycklig och att jag kanske har hittat ännu mer kärlek i mitt liv i form av vänner och ngn speciell. Att jag är ett antal kilo lättare, att mitt knä är ok och att skolan fortsätter att gå bra och jag hoppas att alla runt mig lever och mår bra.  Det hoppas jag 2012 innebär och att jorden finns kvar ;) haha.


Världens kram på er så hörs vi 2012!! Sjukt ju :)


PUSS

 


New years eve

Hette filmen vi såg idag jag och Lejlis. Filmen var bra, skratt ( vilket Lejlis tycker är kul då hon skrattar åt mitt asgarv ), tårar och mysig film. Att sitta på raden längst fram är underskattat för man får mkt plats för benen och dessutom så kan man typ gå in i soffmode med så mkt plats för benen :) tror aldrig jag suttit så skönt när jag varit på bio! Värt att komma ihåg :)
Fått ett ryck och funderar på att städa lite grann innan jag lägger mig i sängen och läser. Farligt att kolla igenom gamla blogginlägg för man fastnar så himla lätt och glömmer bort tiden.. heja mig!

Nehe, städa badrum och kök var det!  Imorgon blir det tre-rättersmiddag med Robert,Rasmus, Simon och Roberts kompis. :) blir mysigt. Lite vin och sådär och sen 12-slaget på Rasmus balkong med utsikt över vättern med bubbel. Finns det bättre sätt att inviga 2012? Finns det säkert men jag är nöjd precis där jag är!

GODNATT

Never ending story

Fin dag igår, Rasmus och Robert kom och lekte en stund och spelade kort och cluedo (y) Som vanligt vinner jag inte.. fattar inte vart min winning-streak har tagit vägen. :/ Lejla och Jocke joinade en stund också och pratade lite och åt tårta eftersom Rasmus fyllde år den 28. Har haft madrömmar i natt.. förstår inte riktigt varför jag får mardrömmar om mina beslut natten efter att jag tagit dem.. weird det där!  
Tänkte på idag hur lyckligt lottad jag är över att ha massa vänner här uppe på dalvik så man aldrig behöver vara ensam. jag har sagt det förr men säger det igen, det är egentligen rätt sjukt hur lycklig man ändå får vara. Jag har världens finaste människor omkring mig och det är rätt lustigt hur bara för 6 månader sen så klickade jag inte riktigt med en av dem och nu är det liksom som att man har varit vänner sen dag 1. Tycker om dem så himla mkt allihopa och det finns alltid ngn man kan prata med vilket är guldvärt.
Handlat mat idag tills imorgon och tvättat mitt stora tvättberg, awesome. Imorgon blir det städ innan folk kommer till mig på mat och lite myspys. Nu ska jag hoppa in i duschen, ska på bio ikväll med Lejlis. New Years Eve blir det med 189581958 kända skådespelare i, får se hur den är. :) ska mysa lite hos henne först.
PUSS

Hemma

Hemma i Jönnet :) kom hem igår på dagen vilken var väldigt skönt, att få packa upp i lugn och ro och inte tänka på ngt annat än mig själv! Mest mös runt hela dagen och tog igen tid med mig själv, att få sova i min egen säng med rena lakan inatt var så satans underbart att det inte går att beskriva! 13 timmars sömn ledde det till och en del drömmar om Skrea barnkoloni från när jag var liten, minns fortfarande exakt hur det såg ut och vilka ledare jag hade vilket är ganska otroligt med tanke på att jag var 7-12 under den tiden. Never mind, ska ta och laga mat nu och sen plugga en smula. Ikväll blir det nog lite kortspel med Razzle och Robert. :) börjar på ny turnering redan, jajamen! Nehe, falukååven kallar på mig. PUSS

4 krogar

Middag på 4 krogar igår efter en eftermiddag med Sofia :) Gud vad jag saknat henne, saknat att ha ngn som sätter perspektiv på gymnasietiden och det som varit.. Awesome! Middagen efter sen var bra, firade Simon som fyllde 20! Grattis bolle :) tog sen sällskap hem med Martin och thimmy

Sitter på tåget hem till jönnet nu, passerar precis gemla, det är konstigt att jag inte saknar det mer än jag gör.. Dock har jag insett under veckan hemma att jag är hemma för lite, hittar inte ens i min egen hemstad längre, dessutom kan jag få dåligt samvete över att om jag inte hade flyttat hade vissa saker aldrig hänt. Att ha två vänner som man riktigt ser behöver mig hemma och att jag inte orkar vara hemma pga mamma.. Känner mig så
otiillräcklig då eftersom jag alltid varit där hemma max 15 minuter bort. Det gjorde väldigt ont i hjärtat igår pga det.

Men nu är jag äntligen påväg hem till mitt eget, det är konstigt att man längtar till de olika ställena. Saknar min säng och min dusch!

1 år sen Hades somnade in idag, tänker en del på honom idag, hur glad han alltid var av att se en när man kom hem och alltid kramade när han kände på sig att man var ledsen. Ska tända ett ljus för honom när jag kommer hem. Finaste Hades, vila i frid <3

PUSS


Kinnarps

Sitter just nu i kinnarps och väntar på hockeyn :) träffade madde och roger utanför innan, himla kul! dagarna hos pappa var underbara och julen var bra. Gårdagen var pricken över i:t... Jag har världens finaste vänner från båda hållen! Fick 2 bröder igår också och komplimanger om min röst. Rasmus <3 blev lite sentimental på en del grejer igår, "hur går det lillasyster? Systern jag aldrig fick " ibland blir jag varm i hjärtat!

Idag var det inte lika roligt, Robert hade standard och jag hängde på ggr 3... Heja mig! Sitta i bilen till jönnet idag var en pain och det är det fortfarnas emellanåt. Satt och skrattade med Robert hela vägen, haha! Han är ju knas senioren ;)

Träffade Elias och Robin ute igår med :) kul!!! Inte gjort på länge, pella hittades med, mysigt :) skönt att hon inte är arg fortfarande! Blev uppraggad igår också av hela 3 olika killar, egoboost javisst!

Matchen börjar 4, Awesome! Efter matchen ska jag äta ngt för första gången idag, bara druckit vatten och mjölk.

PUSS


A knights tale

Hej hopp! Spenderade resten av dagen i soffan igår och pluggade tills pappa kom hem från jobbet och sedan klädde jag pappas gran. Bröt på traditionen, vi klär aldrig granen förräns den 23 annars men eftersom att jag åker till mamma i eftermiddag så ville pappa att jag skulle klä den :) han blev nöjd iaf! Pappa åkte sen och klippte sig och då passade jag på att duscha och plugga lite till, läste 3 kapitel igår. KATSCHING! Känner mig duktig faktiskt som ligger i någolunda fas till tentorna. :)

sedan på smurfs och lite på A knights tale,bra filmer det där. somnade extremt gott och sov nästan hela natten fram till halv 11 på pappas soffa, magiskt! Har bara hunnit prata med mormor om julen på lördag och nu är tanken att jag ska klä på mig och börja packa ihop mina grejer.. pyser till mamma runt halv 5 tiden och blir förmodligen kvar där till den 29, om jag orkar vill säga. :) det blir nog bra med det! Nehe.. nu blir det frukost och att bädda upp soffan så att jag slipper tänka på det sen.

PUSS

Pappi

Bra bussresa igår med Simon, skönt att slippa åka ensam. Kom hem till pappa och det första jag får se är en bild på mig, mitt hjärta smälte :) fint snack med pappa innan han gick och la sig eftersom han jobbar idag. Det är skönt att vara hemma hos pappa men konstigt eftersom att vi egentligen aldrig spenderat ngn tid tillsammans själva..men jag gillar det :)

Träffat Carro ett par timmar idag, Gud vad jag har saknat henne. Det är jobbigt att bara träffas ett par ggr om året när man var som ler och långhalm innan eller helan och halvan :) mysigt!

Ska plugga lite innan pappa kommer hem nu, blir kvar här en natt till innan jag åker hem till mamma imorgonkväll. Det blir nog bra.

PUSS


jul

Dygningen gick bra, slutade med att jag blev extremt pigg och satt och rullade runt på golvet och lärde alla andra hur man gjorde xD herregud.. rullade stock gjorde jag också. Introtävlingen var skoj också! Man behöver såna dagar då allting är perfekt, med skridskor, kortspel och sen dygning med en massa konstiga saker. :) perfekt dag om man säger så! Begav oss hemåt vid halv 6 och det första jag gjorde när jag kom hem var att ställa mig i duschen och borsta tänderna, heaven! Sov ett par timmar innan jag tvättade och sen somnade jag tidigt och sov 13.5 timmar inatt, hur skönt? extremt.

Har bara lite kvar att packa nu och sen vid halv 6 pyser jag hem till Växjö med bussen, får se om jag hamnar hos pappi eller mammi, ska prata med mammi sen så får se om hon vill att jagska komma till henne redan då. Isåfall hälsar jag på pappa ett par timmar imorgonkväll istället.
Imorgon ska jag dessutom träffa Carro på förmiddagen, som jag längtat efter henne! Vi har MASSVIS att prata om :)  denna veckan löser sig nog den också!  Sällskap på bussen hem också av Simon, det blir awesome :)

PUSS

Dygning på hlk

Hej hopp! Haft bästa låten ever idag... Om jag dör imorgon så dör jag lycklig :) träffade Sanne igår, myspys. Sen drog jag hem till Rasmus och tjötade i 4 timmar :) gillar att umgås själv med Rasmus, det är myskänsla!

Upp idag för åka skridskor, känslan i att åka skridskor, frihetskänslan är det inte många som förstår... För mig är det heligt och bland det bästa jag vet, extrem eufori sprutar!!! Sen hem och spela kort och nu dygning, och jag är hög på redbull...:) Simon joinar oss också! Hur Awesome? Snart ett dygn med det finaste, hur fint inför jul och grejer? Jag älskar mina vänner.. Utan dem hade jag fallit isär för länge sen.

Jag är lycklig nu och den känslan är fantastisk och oslagbar, snart kommer Johanna hem också!!

PUSS


Jag är en paprika, jag är en paprika

Sista föreläsningen idag, sjukt skönt att ha det klart! Så nu har jag lite jullov faktiskt fram till den 17 januari :) awesome! En hel månad.. vad ska jag fylla det med? ääh, träffa folk och plugga blir en awesome kombination!
Städade och sen kom Robert och Rasmus hit för att spela kort, vann åtminstone 1 omgång.
Bio sen med 7 fina vänner, Breaking Dawn part 1, Jacob saved the day igen och tur är väll det, älgarna demonstrerar ;)  gillar talen i filmen, så himla spot-on och kul!  Dog lite under filmen åt alla Roberts fniss, mina egna gapflabb och alla symbios-grejer.
Kebabtallrik efteråt med Lejla, Robet och Rasmus, gott!
Jag, Lejla och Sparkle drog sen hem till mig och har kollat på felsjunget.se     ALLVARLIGT, gå in och kolla på den sidan. Vi har skrattat stupalöst i 4 timmar nu, jag har ALDRIG skrattat så mkt i hela mitt liv, så enormt roligt!
"I've lost my only brow, vill du bara skumma, I believe I'm a pie och Jag är en paprika har fått oss alla tre att vrida oss av skratt, herrejisses.
Kommer ha magrutor när jag vaknar imorgon utan tvekan ;)

Nu ska jag sova, är trött och hat ont i kroppen efter allt extremt skrattande :)
imorgon leker jag med Sannis större delen av dagen och lagar middag tillsammans med henne och har världens snack!

GODNATT

Surprise

Har fortfarande förra helgen färskt i huvudet då jag fick höra så otroligt mkt fina saker som man behöver ibland, man blir glad över att höra vissa saker även om det är uppenbara ibland men det är desto roligare att bli överraskad!  Har gott runt och lett åt det hela veckan som ett fån, hejja mig :)

Skrivit klart min uppsats och skickat in den, känns awesome!  Har bara en föreläsning kvar innan jul nu och den är imorgn på förmiddagen. Känns konstigt men skönt :) den här sommaren, hösten har verkligen tagit kol på mig så behöver få vila lite även om jag måste plugga en hel del så är det skönt att veta att man får hälsa på släkten och får lite mer tid till sig själv och sina vänner. På tal om julen så fick jag en surprise igår, en tidig julklapp som gör mig nervös och att jag får ont i magen, vissa saker kommer onekligen bli mkt intressanta. Jag kommer ha världens panik, ungefär lika stor panik som jag hade när jag ringde Carro en gång, haha. Minns du Carro?
Äh, det kommer gå bra och gör det inte det så är det strunt samma, eller inte struntsamma men då har jag iaf fått det bevisat för mig att man utvecklas och får andra värderingar medans andra saker aldrig förändras.

Träffat på Sannis idag och fått mig ett bra skratt, precis vad jag behövde! Tror alla på HLK hörde mig skratta i eftermiddags, hade jag inte lagt band på mig så hade jag aldrig mer kunnat sätta min fot där med gott samvete. herregud!  :) fint att träffas en stund, träffar henne på lördag också och det blir awesome!
Har även insett att min engelska accent är tillbaka igen ( om jag nu har ngn ) och det känns awesome, varför har jag varit rädd för att visa den för? skum jag är..   Handlade de 2 sista julklapparna idag också, skönt att vara klar!

Imorgon blir det som sagt sista föreläsningen och sen drar jag hem och städar och äter lunch, sen kommer Rasmus och Robert och spelar lite kort och sen drar jag och 7 fina människor och ser Breaking Dawn part 1, måste se den igen :) så tjejer och grabbar intar en stor del av bakre raden på bion imorgon, hejja hejja men så awesome!  Sen drar vissa av tjejerna hem till mig och har sleep-over :) massa snack och suger-hangover är planerad. Kan det bli bättre? Tror faktiskt inte det :)

Snart kommer Lejlis och kollar Tomten är far till alla barnen hos mig, men först mat!

PUSS

How to use literature in teaching

Det är titeln på min uppsats som jag precis avslutade kladden på och som jag spenderat ett par timmar på idag. Känns bra att ha lyckats ha ett peer-samtal, skickat in en summary och skrivit en kladd på uppsatsen som ska in på fredag. :) Känner mig som en duktig student som faktiskt inte sparade halva uppsatsen som var tanken egentligen utan bara körde på då jag kände att jag lika gärrna kan göra klart den :) 2 sidor med 5 källor i är därför klar för korrigering imorgon, ibland förvånad jag mig själv hur otroligt effektiv man kan vara på skrivarfronten ibland, det är ganska awesome :)  veta att uppsatser och sånt är påväg att på bli min starka sida igen, även om man alltid får mer eller mindre korrigeringar på saker man gör på högskolan så är mina föreläsare alltid positiva över innehållet och det är egentligen bara språket de anmärker på och i ett b-språk kan man aldrig bli hundra procentigt säker ändå.

Har en bra dag, hunnit med det jag skulle + lite till då och även hunnit se Glee, Damian är hjälten utan tvekan! Det har gått smidigt idag tack vare en massa bra musik på hela tiden, blandat tagg-musik med gamla favoriter och sköna låtar. (y)   Heldag i skolan imorgon och sen ska jag på ram-jakt och fixa julklapp till Razzle. Det lilla aset ( nedå ) har tydligen skaffat julklapp till mig så jag känner mig skyldig om jag inte köper ngt till honom.. så imorgon blir det den sista klappjakten :) ( hoppas det är sista iaf, peppar peppar ta i trä )  och efter som jag bara ska korrigera min uppsats imorgon så drar jag hem till Lejlis sen och kollar på Tomten är far till alla barnen, klassiker!

Helgen kommer bli awesome, men det tar vi imorgon för annars blir det här för långt ;) Ska göra referenslistan nu och sen lägga mig i min säng och läsa, spela temple run eller kolla på ngt!

PUSS

Summary

Halli hallå!
Hade svårt att somna igår, surprise? Inte egentligen :p  hade så mkt att tänka på och lite ont i magen inför mötet idag..
mötet gick himla bra måste jag säga, jag rev ett par murar, jag lyssnade och tog in mer än vad jag gjort på ett ganska bra tag. Det är roligt det där hur man själv knappt tänker på vissa saker längre eller rubbas av dem medans andra reagerar direkt och nästan tycker lite synd om en och tror att man har det jobbigt.. komiskt det där!
mötet gick iaf bra som sagt, har ett likadant möte inbokat i början av Januari, spendid!  Behöver ha det planerat känner jag. :)

har tänkt mkt på det där med vänner de senaste dagarna efter inlägget jag skrev i söndags. Det är komiskt hur mkt negatiiv energi jag gick och bar på innan jag flyttade till Jönköping, en del berodde på familjesituationer när jag bodde hemma men mkt tror jag berodde på att jag inte fick det stöd av mina vänner som jag behövde, att vissa relationer gjorde mig osäker på mig själv och inte fick tid till att bara vara jag och ha tid för att vara själv. Hade så himla många människor i Växjö som ville ha mina råd och prata med mig. MISSFÖRSTÅ MIG INTE NU! Jag ÄLSKAR att finnas till för andra och att folk känner att de kan komma till mig, bland det bästa jag vet. Men, ibland har man relationer som snarare drar ner än än att bygga upp en och gör att man ofta går runt med tankar om sig själv som drar ner och gör en mentalt trött.  Därför är det bra och framförallt nyttigt att rensa i sina relationer ibland på såna människor som drar ner än och strunta i hur de ska reagera, himla bra påfund av mig tycker jag :)  det är förmodligen därför jag är dålig på att höra av mig ibland till folket i Växjö, för att se hurvida jag får ut ngt av relationen och ifall det är en relation som lyfter eller höjjer och det gillar jag. :) är stolt över mig själv i det läget att jag vågar känna efter, vågar säga stopp och faktiskt säga nej när det verkligen gäller! ( är så satans dålig på att säga nej i situationer och flyter hellre gärna med i många lägen, särskilt sen jag flyttade då jag aldrig vill såra ngn, men det kan vi ta en annan gång ;) haha )

Har skrivit klart min summary idag och skickat den till Sandra för peer-responsen och även gett respons på hennes. Ska träffa henne på förmiddagen imorgon och gå igenom.  Ska nu ikväll plugga lite till, laga mat och ta mig en skön och varm dusch, vädret ute idag är inte så mysigt..:/

PUSS

oth

Så himla skönt att vara själv igår kväll och ta kvällen som den kom även om jag pluggade. Ibland är det skönt med ensamhet, så länge man inte får för mkt av den. : Kollat en del oth också de senaste dagarna, snart klar med säsong 8, marvolous! skola idag med disgrace färdigdiskuterad nu, halleluja! gillade dock disgrace, slutet var dock extremt hemsk, fick mig att tänka på saker från mig själv.

Ska ta och läsa lite artiklar nu, sen blir det bara lugnt. Förbereder mig mentalt inför ett möte imorgon, vet inte riktigt vad jag ska säga eller hur jag ska reagera, vill mest bara få det överstökat om jag ska vara ärlig, första gången är alltid värst! Får väl gilla läget, känna av, ta djupa andetag och inse att det är ok att visa sig svag i såna lägen. Det är ok att glänta på dörren och riva några murar.

PUSS

Friends

It's the people that knows you from inside and that you should keep and cherish. The fights do not matter, it's the memories and the love you share to one and another that makes it all worth the while.

It's the friends that changes you and the people you change that will stand by you and stay in your life forever

<3


julstök

Fredagen hos Sparkle var väldans mysig, vin, så ska det låta, mario kart, cluedåå och en massa prat. :) väldans bra och precis vad många av oss behövde! Hemma vid 3 och stupade i säng. Vaknade sent igår och mest bara chillade framför oth innan Lejlis och Robert kom och skulle laga julis-mat. Var tvungen att ringa pappa för att få reda på hur fan man lagar köttbullar xD han bara skrattade åt mig i telefonen.. skön han är! hade också skrattat åt mig själv ;p Julmaten blev klar och Viktor, Sparkle och Rasmus kom också och åt god mat. Alla fick mer eller mindre matkomma xD haha. awesome. Vi kollade även på A christmas carol och skrattade åt alla ansiktsuttryck och sen så spelade jag, Lejla,Robert och Rasmus lite kortspel. Alla gick hem vid 2-halv 3 och sen så somnade jag ganska gott efter lite tempel run!

Blev lite glad igår över att vissa ser mer än andra och ser vissa saker som självklara när andra inte gör det, att det är självklart att man ska göra vissa saker. PLUSPOÄNG!!! :D Har insett att jag är alldeles för snäll, jag har så otroligt svårt för att säga nej och låter mest saker passera utan att tänka särskilt mkt eller säga ifrån särskilt ofta. Det är en stor nackdel sen jag flyttade hit då min snällhet har blvivit mer tydlig och "värre". Jag vill vara snäll, jag vill hjälpa och göra saker för andra och vill att alla ska vara glada och trivas men jag måste lära mig att det inte alltid är det bästa i alla lägen..
Idag ska jag skriva uppsats, försöker bestämma mig för vilken uppsats jag ska börja på först, att skriva en summary om Ölets historia eller om hur man använder litteratur i undervisningen.. inget av det känns speciellt lockande om jag ska vara ärlig. :p men men, det ger väll sig det också. :)

PUSS

Stolt

Blir himla glad när en person i engelskaklassen ber lilla mig om råd när det gäller summaryn vi ska skriva! Jag är superdålig på summary, och han är dessutom mkt bättre på engelska än mig så känner mig stolt och hedrad över att bli frågad om hjälp :)

Det gör att mitt humör skjuter i höjden en himla massa och får mig att tro lite mer på mig själv även om jag inte är så jätteinsatt i summarys :)

Färdig inför en kväll hos Sparkle nu också med lite vin och så, Awesome :) idag kör vi på lite extra lockar i håret, funkar utmärkt nu när det försvann lite hår i klippningen :p

PUSS


mardrömmar

Haft mardrömmar inatt igen.. inatt fick jag se Carros gravsten mitt från ingenstans med en massa blommor på och ett alldeles för tidigt datum. USCH!
Hade börjat få svårt att somna igen och inte pga av mina rutiner utan jag vill inte gå och lägga mig. Det har jag inte kännt sen jag bodde hemma hos mamma och pappa fortfarande, då var jag rädd för att somna och inte vakna igen. Inte för att jag är det nu, men jag vill bara inte gå och sova utan vara vaken för evigt. Även om jag älskar att sova så kan jag ha svårt att somna in ibland för att jag tänker på allt och ingenting och all skit som påverkar för tillfället..

Jag vet exempelvis precis varför jag drömde mardrömmar igår, tack vare psykologi A och B så förstår jag ofta mer än vad man kanske vill. hejja hejja.

Nehe, nu ska jag sätta på musiken som är bäst i alla lägen ; Glee och städa min skitiga lägenhet ;) mat och plugg ska försökas hinnas med också innan jag drar till Sparkle. :)
lyckades lästa ut min Disgrace igår så har nu lyckats läsa 3 romaner inom loppet av 5 veckor, + se en 6 timmars serie + artiklar och summary och grejs. :) inte illa!

Nu har jag dejt med dammsugarn, trasorna och alla rengöringsmedel. I'm in love!

PUSS

När det lider mot jul

Drömde mardrömmar inatt, om drottningar. Om Elisabeth I och Mary Queen of Scots. xD Ett tecken på att kulturkursen tar upp mitt huvud ibland. Drömde att mamma skulle halshuggas.. vaknade upp skakandes i hela jäkla kroppen.. inte ok! usch.. längesen jag hade så jobbiga drömmar.
Har under min vakna tid idag läst över 100 sidor av Disgrace. Har nu 30 sidor kvar och tänkte ta mig an dem i natt så att jag har kvällen lite fri :)
Imorgon ska jag ta och städa inför lördag då vi ska ha julmys här hemma hos mig. :) köpte mitt bidrag innan idag, prinskåååvarna.

Tror helgen blir mysig, imorgon blir det hem till Sparkle för att fira hennes födelsedag som var i veckan och fira med vin och en massa grejer som hon och Viktor har fixat som vi inte har en aning om ;p
Sen på lördag blir det julemys hos mig med julmat, julklappar och grejs. hur mysigt?!? :))

Har även bokat biljett hem till växjö över julen om jag glömt säga det, befinner mig där 20-29 eller 30, sen Jönköping ett par dagar över nyår, sen växjö över födelsedagen och sen i Jönnet för gott över julen. :)  Mkt flängande men förhoppningsvis det bästa och värt det!   Så nu ska bara skolan bli klar så jag får åka hem till pappa och sen efter det till mamma och mysa :)

PUSS

Santa Claus is coming to town

Man vet att dagen ska bli bra när man har missade samtal och sms :) då blir man en massa glad i hjärtat och känner sig väldans bra!  Tack :D
Dagens spenderades med Robert med en massa flummande och sedan tvätt.. tvättade inte igår. Fick för mig att jag skulle tvätta igår men det visade sig att jag bokat tid tills idag istället.. hejja mig!
Lejla har också varit här på besök. Mysigt :)  Även fixat biljett till juldagen, allt är klappat och klart!

Precis duschat och nu är det kvällsmacka som väntar innan läsning, Glee och sista delen på Hook från igår. :) Orkade inte kolla klart den igår, nattugglan var alldeles för trött.
Ledig fram tills måndag nu så det blir awesome att hinna ta det lugnt med pluggandet lite och att ha tid att plugga också :) nice.
Dax för macka!

PUSS

kisse

Somnade sent i natt också, hata.
Har sedan föreläsningar + oral presentation ( fick inte fram det som jag ville men det var ok ) sprungit ärenden på stan i form av julklappar, pärmar och har även spontanklippt mitt hår. :) så nu är jag fräsch i håret inför julen! Gillar att klippa mig för man får sitta och bli bortskämd för en stund och bli kallad madame xD haha.  Det är fint ibland :) Älskar känslan av nyklippt hår!
Ska ta och börja tvätta snart så man har ngt att sätta på sig :p

Får dessutom en kisse som ska bo hos mig från och med i jul, lilla Shira kommer hem och bor hos mig istället för mamma och pappa. Hon har bott hos pappa sen de delade på sig men nu ville pappa inte ha henne hos sig längre så jag erbjöd mig. :) Känns bra att man har folk som kan ha katten så länge och sen dessutom erbjuder sig att vara barnvakt om jag ngngång inte jag. toppen!

PUSS

Disgrace

Låg uppe och läste till 3 imorse. Jag är fan mest effektiv på nätterna och det är inte ok ngnstans. Iochförsig är det ju positivt på ett sätt att vi har litteraturkurs just nu för det innebär att jag läser skolböcker så sent in på nätterna. Började med Disgrace igår och det är alltid ngt speciellt att öppna en ny bok och inte veta vad den handlar om eller hur den kommer att sluta; om du kommer bli berörd eller inte och om du kommer personifiera dig i en eller flera huvudperson/er :)

Föreläsning idag, var bara med på halva för andra halvan skulle vi ändå knappt göra ngt. Åkte hem och pluggade och har gjort egen pyttipanna, (y)
ska kolla på lite Merlin och så ikväll för det gjorde jag aldrig igår sen, läste istället.  Föreläsning imorgon + en oral presentation om barn/ungdomslitteratur och min kära Peter Pan :) ska prata om filmer som gjorts på storyn. kan det bli mer awesome? Nee jag tror inte det, säger bara Hook!
Föreläsningsfri resten av veckan sen och det passar mig alldeles utmärkt som handen i handsken :)

PUSS

Vad är det där för staket staket?

har haft en dag med plugg och extremt många telefonsamtal ( 5) . att gå från 0 till att snitta 2 samtal per dag på 2 veckor är inte illa asså :p  har börjat älskar prata i telefon :) haha. vissa borde bli rädda.
Har hunnit med att handla lite också och sedan kolla lite tv, haha komiskt att Jåååk-reklamen kom nyss på tvn som går i bakgrunden, blir så full i skratt. Roligt att Lejlis har börjat haka på så pass mkt och hittar på nya vinklar, awesome!
Kollat på the holiday också, en av de finaste filmerna :) särskilt runt julen. Att Jude Law är snygg också är ju inte fy skam!

Kom och tänka på  " Vad är det där för staket staket? Vad är det för låda låda? " ikväll också, haha. Haft en helg med saknad efter såna saker men det är skönt att sakna saker också ibland. sometimes you need to take some time to find out which people that mean something to us.   ganska awesome :)

Nu ska jag läsa lite innan jag sover, ska kolla Merlin också ofc.  Sovmorgon till 13 imorgon men ska faktiskt hör och häpna ta mig i kragen och stiga upp och hinna läsa lite innan föreläsningen. Hejja mig. (:

GODNATT

Jåååååk från vildmarken av äkta bääär

Konstig dag asså..  en dag som har gett mig extremt många flash-backs och uppenbarelser från gårdagen. alltid lika roligt!  Har nu fått den mesta bilden klar för mig, hejja mig!  men vi verkade åtminstone ha haft kul när vi snackat ihop oss och kollat på blåmärken, insett alkoholkonsumtionen och saker som hände under kvällen. Jävlar i våra hav!
Roliga sms som skickats idag. även om jag inte vill åka hem till julen så saknar jag vissa vänner hemma så otroligt mkt att det gör ont och det är skönt att veta att de saknar mig tillbaka och de är fina att ha ibland, iaf när de ställer upp utan att veta hur mkt!
Har även skrattat åt alla världens roligheter hela kvällen tillsammans med finaste människorna i form utan Robert och Rasmus och sen en fin Lejla som sällskapade oss en bra stund :)
dööör åt mina rekonstrueringar, skämt och att jag har lyckats slå mig själv på min bulande panna hela kvällen trots att det gör lika ont varje gång, hejja mig..
JÅÅÅÅÅK från vildmarken av äkta bääääääär är ganska rejält mkt awesome, :) mina vänner är alldeles för tokiga känner jag spontant men ack så bra.  Längtar och fasar över juldagen på samma gång, herregud med Robert och Rasmus vid min sida kan vad som helst hända vilket är väldigt spännande, some people just brings out the best in you I guess.  Och får vi en kväll till som den igår verkar ha varit så vill jag aldrig mer komma tillbaka till Växjö.. ont i hela kroppen som en gammal kärring, tom i fingrarna..

Antar att mitt fjortis jag har skrivit av sig nu, ska ta och gå och sova strax är tanken men om jag somnar är ju en helt annan sak, damn you sömnsrytmn.
Imorgon blir det deg i min soffa med plugg och en massa massa massa film och grejs.

GODNATT

sometimes it hurts

jaa.. kan ju sammanfatta kvällen igår som väldigt väldigt knas. Alla på olika håll. Klängde mig fast hos Lejla hela kvällen förutom i början då jag höll fast vid Robert.
Tomtevakan vet jag ingenting om, minns att vi kom dit och att min plats var blöt och att komikern var dålig och grejs xD haha.
men kvällen var awesome! Allting man kan hinna med på en kväll hände.  Svarta ögon, bulor på kroppen,ett förlorat vad,samtal, extremt mkt alkohol. Blir mörkrädd när jag tänker på konsumtionen. :p
5 timmar bara försvann så sjukt fort, weird.
Fast dock mkt med kvällen som jag bara älskade :))))))))))) saker som bara allmänt gör mig glad i hjärtat och jag fick även höra en sak igår som gjorde mig ännu gladare i hjärtat, telefoner är bra skit ibland!

har en bula i pannan, ont i hakan.. trillade jag igår? Who knows..   minns dock att jag pussade Rasmus på kinden i början av kvällen xD haha herregud... jag är en tragisk ior men jag riseade åtminstone till the occasion igår ;)
Idag ska jag bara spela kort med Rasmus och Robert. Ska ta en dusch strax och sen ska jag dra en pizza, det behövs!
Många bra insikter från igår också, vissa vet vad andra vet inte och jag behåller det nog så tror jag. :)  men det är bra insikter dock och jag mest bara älskar mina vänner, dem är världsbäst! <3

PUSS

Hit me with your best shot

Borde lära mig att inte ringa en massa samtal i början av dagen.. blir ganska numb av det och vissa saker man får höra förstör så himla mkt.
Julen/julafton kommer suga så fett jävla ashårt och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Men jag får hänga med kusin Timpan/Ludde och klänga mig fast vid honom så han håller mig flytande över ytan.
Ska ringa min fina moster imorgon, var ett tag sen jag pratade med henne så behöver det.
Blir ev med kisse snart. :)  hoppashoppashoppas.

Har iaf städat så att min lägenhet är redo för förfest om ca 2.5 timme. Tomtevaka som väntar ikväll och sen kåååren hela kvällen med all-in. Det blir jäkligt mkt awesome, explorer, redbull, cider, drinkar, shots - you name it. (y)
Nu ska även jag bli ren och sen äta mat, awesome!
Och för er som tror att jag är arg/ledsen för texten i början, vissa saker gör en ledsen och orkeslös och frustrerad men så fort mina vänner kommer hit och att jag ätit lite och vi sparkar igång kvällen och musiken drar igång så kommer humöret vara på topp igen, jag bara vet det :)  pedagogerna är bästa folket att umgås med, så är det bara!

PUSS

living the dream

Ibland tror jag inte riktigt att vissa förstår vilken otrolig resa jag gjort för mig själv sen jag lämnade Växjö mer eller mindre bakom mig, det är faktiskt svårt för mig att se framför mig hur jag var egentligen, hur bitter och arg jag var i princip jämt och extremt likgiltig inför det mesta. Det är faktiskt ganska läskigt när jag tänker på det eftersom nu har jag bara ett enda stort leende VARENDA dag och blir euforisk för minsta lilla grej. Det är härligt med en massa endorfiner i kroppen! :)
Jag lever drömmen just nu, allting bara stämmer i min värld, jag bor i en fantastisk stad, träffar fantastiska människor varje dag och får känna samhörighet med dem, jag lär mig saker nästintill varje dag och som grädden på moset saknar jag ingenting, jag är så fantastiskt tillfreds :) det enda möjligtvis som jag saknar är sånglektionerna faktiskt men vi får se om det blir ändring på det i Januari eller ej, det finns en chans (:

Idag skola som vanligt då jag fick beröm, KATSCHING! :D älskar sånt. Det får än att känna att man gjort något bra och att man kan en del saker och mer än vad man tror. Sen lekte jag med Robert och Rasmus en stund innan jag drog hem till Sannis och mös :) älskar att vara hemma hos henne, man blir så satans jävla lugn bara man ser henne.

Har fixat en spelningslista på spotify inför imorgon och ska strax gå och lägga mig faktiskt, städa imorgon innan förfesten här och sen taggar vi tomtevakan som satan!!!  Vi är flera som ska gå all-in imorgon och det är awesome, blir nog en bra sittning imorgon skulle jag tro och sen Kåren heeeeeeeela kvällen lång tills man får krypa hem :) thihi.  ( fjortisfniss på det ;) )

GODNATT
han kan vara den sötaste just nu och är ganska mkt awesome musikaliskt. Dock är kvaliten jättecrapig men det var den enda som fanns när han sjöng på youtube så den fick duga för inatt ;)

RSS 2.0