När 2014 klingar ut

Eftersom jag gjort det två år i rad nu så tänkte jag även i år göra en kort resumé av 2014. Eftersom jag förmodligen inte kommer hinna, läsa orka, göra det imorgon så gör jag det redan nu. 
 
Det har varit ett väldigt blandat år som vanligt men jag har gjort en del beslut och även haft en del diskussioner med människor som varit väldigt viktiga. Jag har bråkat mkt med mamma, jag har pratat ut väldigt mkt med pappa, jag har fått höra de tre små orden som är viktigare än något annat, jag har vågat erkänna vssa saker för mig själv om mig själv, jag har känt smärtan när hjärtat brister, jag har gråtit av frustration och uppgivenhet, jag har brytt mig mer om andra än mig själv, jag har fått större uppskattning av människor än någonsin tidigare och jag har dessutom vågat ta risker och vågat sätta ner foten ibland  när det inte känts rätt. Jag har insett att jag är någon, att jag är en bra och otroligt givmild person som är viktig för vissa människor och att jag behövs för vissa människor i olika situationer och jag har insett, att jag faktiskt är uppskattad av ganska många människor i min närhet för den jag är, för första gången i mitt liv. Och det, är jag väldigt glad och lättad över!
 
Låtar som kommer följa med mig från i år är: All of me, När vindarna viskar mitt namn, The Days, Pompeii, Give your heart a break, Fear of the dark, En värld full av liv, The man, alla låtar som spelades under insparken, Dagens tips dagens tips tralalal dagens tips, CENTURIES!!! , Din soldat, Wake me up, Let it go, Hela natten, Kolmårdstrollet, Stad i ljus. 
Böcker som följer med mig: Insurgent och Allegient, En man som heter Ove, Min mormor hälsar och säger förlåt, Morfar skrev inga memoarer. 
Uttryck som följer med mig: Roffe, Pälskar du mig, Den ... december är här igen, Allrumsostar, Roy och roger har en mack, Hon kör truck, Din mamma, Det är jag i mössan, vi köper ditt guld och såå många fler. 
 
Det som jag alltid kommer förknippa med 2014 är: Alla nätter med Rasmus, Insparken 2014, Årets kvinnliga fadder 2014 (som var det sjukaste, knäppaste, mest otippade som någonsin hänt mig, som jag är oerhört stolt och hedrad över och som jag kommer minnas för lång tid framåt, så mkt som jag kämpade och så mkt skit som jag tog som huvudfadder i min grupp, det gjorde att det kändes värt det), bilresan hem till Jönköping med Rasmus, radioprogram med Robert, Återinsparken 2014 när Rasmus och Martin gick av Pedsex, Fantasysittningen 2014, vissa kvällar på kåren, alla skratt man delat med Emma, Lisa, Emma, Stina, Hanna och Elin, alla vänner man lärt känna under årets inspark där Sone, Niclas och Emma ggr 2 får lysa lite starkare, när mitt hjärta gick itu, när mamma var världens mest egoistiska mäniska och inte ville ha hem mig över julen, när pappa sa att jag alltid alltid är välkommen hem till honom och att det alltid finns en plats hos honom och att jag klarat ännu ett år på Högskolan!  
 
Nu blickar jag framåt mot 2015, och jag hoppas att vissa saker löser sig och blir som jag vill! Det är min tur nu och 2015, jag är redo!
 
PUSS

Minnen

Igår var det 3 år sen jag firade juldagen med alla Växjö-vänner och att de fick träffa Rasmus och Robert för första gången. Det var en awesome kväll då det blev liiiite för mkt alkohol, en jobbig morgon dagen efter, när man fick höra "lillasystern jag aldrig fick" och både liven bara funkade så himla bra :) 

Det var också 2 år sen jag var i Kalmar med Johanna, Carro, Simon, Joakim och Simons vänner. En trevlig kväll trots migrän och att Johanna skadade foten. Rasmus var världens underbaraste och körde hem oss till Carro och Simons lägenhet och var den enda som förstod min migrän. Ibland är det inte tiden som spelar roll, utan djupet och graden! :) 

Fina dagar och en rolig parallell då jag igår bestämde mig för att ta ett sent tåg hem så jag slapp stressa med tåg och väska innan dagens jobb. Bästa beslutet! Att komma hem igår och få somna som en stock i sin egen säng var sjukt underbart! Jag lärde mig sova för ett par dagar sen igen äntligen och det är nog för att julen äntligen är över och att uppsatsen faktiskt har lossnat lite :) idag jobbar jag 16-21 i snön, det blir bra! 

PUSS 

Julafton 2014

Igår var det julafton. Jag hade en underbar morgon med frukost hos pappa :) och sen massa timmar med släkten hos moster. Fina klappar, god mat, julklappsspel, söta Alfie, fina Ludde och Julia och en massa skratt och konstiga frågor. 
Det blev en bra julafton tillslut! Bästa var ändå att träffa min kusin :) 
 
Idag görs det inte många knop, jag försöker plugga lite och det går långsamt. Men går lite iaf. Jag och mamma åt donken för 1 timme sen och nu ska jag skriva igen. Imorgon tar jag tåget hem igen, ska jobba 16-21 imorgon. Helgob <3 Dessutom köra bil och jobba med min favoritkollega :) Det blev en kort visit i Växjö men det var meningen. Jag är ändå förmodligen tillbaka i Växjö i Februari igen för revy som vanligt! 
 
PUSS

6 september minns du den kvällen

Jag är megatrött. Idag var jag tillbaka på jobbet, det är sjukt att man kan få betalt för att handla mat och gå på promenad. Men jag älskar det!

Har pratat med pappa idag och det blir julfrukost som vanligt på onsdag. Traditioner är fina, även för oss skilsmässobarn. Sen har jag pratat mwd måmå, ibland blir jag trött på att jag alltid får höra saker som mamma tycker genom måmå istället för att mamma säger det. Sånt gör mig trött och jag skulle uppskatta om min mamma inte la sig i vissa saker/ inte ta saker mellan mig och pappa personligt. 

Imorgon tidigt på morgonen åker jag till Växjö för att fira jul. Får sällskap på tåget av herr Söder så man slipper dö av tristess. 2,5 dag i Växjö under samma tal som min mamma känns olycksbådande men som vanligt drar man på sig fake-leendet för mamma och sväljer det mesta men tycker och tänker. Jag får iaf träffa min kusin på julafton för första gången på flera år, det ser jag framemot! Det kompenserar upp för att det inte blir någon potatisgratäng i år ;) 

I Växjö ska jag fira jul, skriva uppsats och sen på annandagen åker jag hem för att jobba på kvällen. Storhelgsob! <3 

PUSS 

5 år går fort

Jag bestämde mig tillslut i onsdags för att åka till Växjö över julen iaf, så i torsdags bokade jag biljetter. Får se hur länge jag stannar dock, har biljettbokad tillbaka till Jönköping den 26 eftersom jag ev ska jobba. Får se hur det blir med det dock. På måndag ska jag iaf jobba och det känns fruktansvärt skönt :) Jag saknar mitt jobb ibland, bästa jobbet jag någonsin haft med fina arbetskamrater och underbara vårdtagare! 
Att åka till Växjö över julen är lugnast för alla, jag åker hem för att det ska vara lugnt i släkten och för måmå och måfas skull, precis som vanligt är jag osjälvisk men jag vill ju ändå träffa mina morföräldrar! 
 
Idag är det dessutom 5 år sen jag hade en av de bästa nätterna i mitt liv. En av de få nätterna då alla murar var nere och det fanns ärlighet i allt. Det var en fin natt och jag kommer fortfarande ihåg Bolles prat i sömnen: "Jag ska ut och cykla". Så skön!  Att rita på någon annan och känna sig lyckligare och att saker var overkligt.. migränen morgonen efter var ett faktum men just då sket jag i det faktiskt. För den natten, är bland det sötaste jag upplevt någonsin, och det är lite tragiskt och gör lite ont i hjärtat när man tänker på det men det är fortfarande fint! 
 
Nu blir det te att plugga en stund, det klassiska bakgrundsbruset "Efter plugget" är igång så bara te att köra :) 
 
PUSS

Tysta leken

När man för en gångsskull faktiskt går och lägger sig i tid så kan man inte somna.. så sinnessjukt frustrerande och jag börjar bli riktigt trött på detta nu! 
Jag läste dock bland det mest klockrena på länge i boken "Mormor hälsar och säger förlåt": "Man kan bli en mupp om man är ensam tillräckligt länge".  Om någon hade förklarat det för mina vänner/klasskompisar när jag gick på högstadiet/gymnasiet så hade många saker varit så mkt enklare! Det tro fan att man blir en mupp som är bitter, arg och konstig om man ständigt är ensam, ensam bokstavligt eller ensam för att ingen förstår en eller vill försöka förstå en. Så sant skrivit och äntligen förklarat på det absolut bästa sättet jag hört!  
 
Idag har jag julklappshandlat, tack och lov är all den skiten över nu! Det blev en betydligt dyrare historia än vad som var tänkt MEN jag älskar att ge bort saker så att jag hoppas att de som får en julklapp blir nöjda. :) Jag ska ge bort en julklapp i år som jag velat i flera år, jag har skänt pengar till Hjärt-lung-fonden som julklapp till mina älskade morföräldrar och tänkt på min älskade måfa. Jag hoppas att de kommer att förstå varför!  
 
Så nu ska jag slå in dem och sen slipper jag allt vad den skiten heter i ett år framåt. Halleluja! 
 
PUSS

You gotta lose the fear in your heart

Det händer inte allt för mkt i mitt liv just nu. Jag skriver uppsats, jag äter mat och umgås med människor. Det är iochförsig mysigt i sig! Jag försöker förbereda mig på julen också som jag fortfarande inte vet vad jag ska göra med.. har inte riktigt fått svar på när/om jag ska jobba än heller. 
 
Sen är det dags för en hemsk sömnperiod igen. Jag somnar, men jag vill inte gå och lägga mig. Det har pågått i lite drygt 1 vecka nu och det gör att jag nästan börjar bli rädd för att gå och lägga mig.. delvis för att jag önskar att dygnet hade fler timmar så att jag hann med och göra fler saker under en dag och delvis för att jag är rädd för att om jag somnar så kommer jag inte vakna igen. Dödsångest jajamen.. Jag har haft såna perioder till och från sen jag gick på gymnasiet, dock var det väldigt längesen jag hade en sån senast. Vad jag minns så har jag inte haft en sån period sen hösten 2012.  Jag somnar som sagt men inte förrän det mer eller mindre har blivit morgon, förmodligen för att det är den "säkra tiden" eller "rätta tiden för mig" att somna. Jag har alltid varit nattmänniska och antar att det är därför som kroppen ibland inte vill sova..  Att sova fel timmar av dygnet är aldrig kul då det gör att man känner sig fruktansvärt ensam om den tiden man är vaken och jag behöver inte direkt fler ensamhetskänslor just nu. Det har julen redan sett till.. 
 
Någongång i veckan är det dags att köpa julklappar. Bland det tråkigaste jag vet då jag är sjukt dålig på att komma på bra presenter. :p jag älskar att ge bort saker men jag är sämst på att komma på något riktigt bra. Aja, jag har vissa tankar klara iaf om vad jag vill ge så det blir nog bra :) 
 
PUSS

I aint afraid no more

Förfest och kåren igår. Det är konstigt det där ibland, när man kommer till insikter som är viktigare än något annat, när man vågar erkänna att man har fel inför de människor man bryr sig om allra mest. 
 
Förfesten var trevlig med många skratt och sen kåren med massa kramar till höger och vänster. Robin var allmänt söt och vi utnyttjade varandras knän lite och åt pommes. Vänner är fint att ha! Särskilt vänner som Robin som man ser hur mkt de har vuxit på ganska kort tid ändå.  Dock var folket sjukt opepp och det var inte jättemkt folk ute så vid halv 1 tog jag bussen hem tillsammans med en låda mat och Hanna och Niklas i släptåg. Jag hade hjärtklappning så min kropp ville hem.  Dock kunde jag inte sova så fastnade med musikhjälpen och mobilspel fram till halv 6 på morgonen. Dessa nätter säger jag bara.. 
 
Idag har jag försökt plugga och struktuera uppsats. Det finns så många olika riktningar min uppsats kan ta just nu och det känns lite motigt.. att inte veta vad jag ska skriva riktigt då min handledare mest anser att jag sammanfattar boken. Men det måste jag ju på sätt och vis? Nåja.. jag har lite drygt 1.5 månad kvar innan uppsatsen opponeras så det blir nog bra med det tids nog. 
 
Middagen är i magen och nu blir det tv och kanske skriva lite uppsats sen. 
 
PUSS

Musikhjälpen 2014

Söndagen spenderades med att plugga.. effektiviteten var inte jätehög så skrev 3-4 sidor på 12 timmar. Men jag hade sällskap av Robert ett par timmar och det är alltid skönt! Sen hade jag Rasmus som sällskap på fb resten av natten. Det är lite lättare att skriva när man inte är ensam! Jag skrev till 6 på morgonen så mina rutiner är sjukt uppfuckade just nu.. 
 
Igår hängde jag med Rasmus. Vi åt fajitas och spenderade natten med musikhjälpen. Bland det bästa på hela året är denna veckan med musik dygnet runt :) underbart! Kodjo är störtskön att lyssna och titta på också. 
Vi hamnade i en lång seriös diskussion för första gången på ett tag och det är bra på sitt sätt. Jag gillar såna diskussioner även om man blir lite deppig av sånt också. Men allt löser sig så länge man har stödet i ryggen och så länge man inte är ensam. Vi fixar allt! 
Vi somnade runt 9 imorse och rutinerna fuckas upp rejält när den ena av oss vaknar vid strax efter 3 och den andra strax innan 5. Heja.. 
 
Ikväll tittar jag på paradise hotel och tv. Jag är inte alls sugen på att plugga idag och därför skjuter jag på det tills på torsdag eller fredag för imorgon är det dags för årets sista kårenkväll och då hänger jag med världens finaste tjejgäng :) 
 
PUSS

Om man låter som ett kolmårdstroll

2 atarax var fick oss tillslut att somna i torsdags. Jag bröt ihop lite i tystnad och efter en jobbig dag så är det underbart att få höra de tre finaste orden i världen. 

Igår var det dags för årets tomtevaka, den sista för mig. En förfest och mellanfest då jag kände mig fruktansvärt felplacerad och gammal.. Att inse att man verkligen är en av de äldsta på skolan nu är lite tråkigt ibland. Att dessutom bli ihågkommen som "var det inte du som blev årets fadder?" Att bli ihågkommen för det är både bra och dåligt. Tomtevakan var helt ok, det bästa var komikern i Jacob Öqvist och Robin som plötsligt börjar sjunga på kolmårdstrollet! Det tog lite mer än 1 år men det var värt att vänta på :) underbara Robin! Vilken överraskning och vilken chock :) underbart! 

ett fint samtal med Emma och vi insåg att vi är mer lika än vad man kan tro. Det är fint med människor som vet precis hur det är i vissa situationer! Kåren där jag mest satt och pratade med Albin. Det är fint att prata med honom och det är roligt att han verkligen vill veta min åsikt om saker och ting trots att det inte längre spelar ngn roll. Sånt är trevligt! Lånade även hans pedsextröja en bra stund, och det är vid såna stunder jag ibland kan tycka det är lite tråkigt att jag aldrig vågade söka till pedsex eller vågade svälja min stolthet. Av många anledningar så hade jag velat men av lika många anledningar så hade jag inte velat det. Därför var det lite roligt att få låna Albins tröja och se folks reaktioner till det. Vissa som tycker att man horar runt och skämtar om det, medans andra tittade lite snett på mig. Antagligen för att de seriöst tyckte att jag fjäskade in mig hos Albin vilket jag aldrig gjort då jag känt Albin i snart 2 år. 

Kvällen var lite för lång och jag var väldigt trött och ont i knät när jag, Rasmus och Lukas satte oss i en taxi hem. Jag somnade som världens stock vid 4 på morgonen och sov bra efter en kväll på kåren för engångsskull. 

Idag är jag trött och har varit och hämtat mina nya bågar till glasögonen och för första gången på en vecka så är det lugnt, tyst och ensamt i min lägenhet. Det är väldigt skönt! Idag blir det film och soff/sängläge inför en lång dag mes plugg imorgon. 

PUSS 

När man inte orkar

Jag har haft fina dagar med Rasmus sen i söndagskväll. Och han är fortfarande här. Att hantera julen och hantera mamma blir så mkt enklare då, det lugnar mig. 

Idag är det dock inte särskilt kul för ngn av oss då vi är väldigt opeppa på livet och allt som det innebär.  Och det gör ibland att man tar ut det på varandra vilket suger väldigt mkt... Men, det är skönt att slippa vara ensam med sina tankar och känslor på någotvis ändå. Båda lär behöva en atarax innan vi somnar.. 

Imorgon ska jag ringa mitt jobb och berätta hur och när jag vill jobba över julhelgen och mellandagarna och jag vet fortfarande inte vad jag ska säga.. Och det gör mig ledsen för jag hatar att besluta saker. Särskilt när det är beslut som kommer påverka hela julen och mångas känslor.. Det suger. Och jag förstår inte min mamma alls just nu. 

Imorgon är det tomtevaka, min sista och det känns väldigt konstigt. Men det får bli som det blir och jag tänker ha kul! Alkohol, vänner, sittning och få kramas med de människor som jag tycker allra mest om! 

PUSS 




RSS 2.0