Isprinsessan

Dagarna går fort här i alanya med mkt sol, bad och god mat, härlig semester!
Igår kom saknaden efter Sverige och regn över mig, saknar min lägenhet och Jönköping väldigt mkt och igårkväll körde det till i hela magen på mig, en hel sommar utan jönköping blev jobbigare än jag trodde.. Men snart är det inspark och höst och det kommer bli mer än Awesome :D längtar så jag tror jag spricker! Engelska i skolan igen, en inspark, nya bekantskaper, 1,5 vecka med ett fantastiskt fadderlag och en höst med regn, te, filmmys och upptåg med världens finaste jönköpingsbor!! :D.

Idag håller jag mig mest inne från solen och läser isprinsessan. Spännande! Vill inte bränna mig dessa sista dagar och igår fick jag en del sol. Gjort klart mina inköp här nere, både till nig och till andra, braaaa! Nu ska jag fortsätta läsa innan det blir en vända stan senare med mer shopping för mamma och moster och sen middag :)

PUSS

Provar igen

Provar igen då texten i förra inlägget ej kom med..orkar inte skriva lika mkt som innan så säger bara att jag mår bra här i värmen i alanya och har 6 dagar kvar här, helt sjukt vad mkt tid!  Stadstur, helkroppsmassage, två olika stränder, poolhäng, dridrinkar och en massa skratt är lite av vad vi har sysslat med hittills förutom en massa shopping hela kvällarna och goda middagar :) vi har 35-39 grader varmt varje dag och 25 grader i havet, grymt härligt!  Längtar hem en del dock och till vardagen, blir lätt rastlös när jag är iväg ibland och har blivit det en del här men jag måste lära mig att slappna av också och låta andra sköta saker och ting.. Iaf enligt moster och massören som knäckte min svank/svanskot och ryggrad. Tydligen har jag fel på bla lymfkörtlarna som beror på stress och hela ryggen och nacken är
Spänd pga stress och fortfarande efter skadan 2006-2007.
 
Men jag har det bra här men ser framemot att komma hem också även om det innebär ännu ett flygplan, saknar pappa här nere, känns konstigt med solsemester utan honom men det är ännu en sak efter skilsmässan att vänja sig vid även om man inte vill. 
 
PUSS
 
 
 
Men jag har det

Lägesrapport


Det är dags nu..

Kom till Växjö igår så idag har jag besökt moster som både lagat och fixat så jag slipper tappa min ovve under insparken men även senare, toppen! Glad över att jag tappat min ovve ett tag nu :) Imorgon blir packa det absolut sista på morgonen såsom neccesär och liknande för imorgon åker vi till Turkiet :D solen äntligen! 2 veckor i alanyia är precis vad jag behöver just nu känner jag trots förkylning. :p. Vi kommer hem sent på natten till den 5 augusti och på eftermiddagen samma dag sen åker jag tillbaka till Jönköping för slutföring av sommarkurs och taggning till tusen inför inspark två veckor senare! Jäkla flängande och stress men det är så denna sommar varit, inte riktigt kunnat landa på ngt ställe men det får bli efter Turkiet sen, helt klart värt!! Dör på min flygrädsla ikväll, lär vara värre imorgon så det är tur att det är jag som tar bilen till Göteborg imorgon så jag får annat att tänka på. PUSS


someone like you

I måndags kom grabbarna och störde mig i mitt pluggande sen för kortspel, inte mig emot! Vi hade en del att berätta för Rasmus om våran Stockholmsresa. :)
Igår tog jag det lugnt med tvätt, plugg och sen faddergruppsmöte med glass, planering och en massa annat prat. Mest för att förbereda inspark och för att bonda och lära känna varandra, himla trevligt. :) det kommer bli awesome! Känns bara bra med gruppen :)

Idag har jag sprungit en miljonärenden till ur&pen, apoteket, banken, forex och sen städat och pluggat. Har bara packning och mer plugg kvar att göra imorgon kvar innan jag imorgonkväll åker till Växjö för en kort visit. På lördag styr jag, mamma och moster kosan till Side i Turkiet för 2 veckors avkoppling och sol! Min kropp behöver sol :) gått och blivit lite förkyld också nu såhär lagom till resan, är jag förvånad? Knappast, var sjuk sist vi var i turkiet med hals och näsa och grejer så varför bryta en tradition? ;)

Nu ska jag laga kvällsmat, packa och sen gotta ner mig med klassikern "Hook". :)

PUSS

Stockholm

Tidigt i fredagsmorse var det dax för min första tur till Stockholm, vi hade världens tur med vädret som sprack upp allteftersom!  Det var helt klart en upplevelse att åka iväg med ngn så och spendera nästan 48 timmar i sträck med ngn som man faktiskt inte känt så länge ändå :p  men det funkade hur bra som helst och är det ngn som jag hade klarat det med så är det helt klart Robert!  
Med erfarenheter, bilder, uttryck och minnen i bagaget var det otroligt skönt att komma hem igår morse efter 2 händelserika dagar. Somnade som världens stock och sov större delen av dagen. 
Men det var helt klart en väldigt finfin, bra och rolig resa och det var skönt att bara komma hemifrån allt i 2 dagar och vi hann med massor ; 
 
* Stadsvandring till hotellet
* skämde ut mig mitt i stan när det började åska, heja mig. Skydda huvudet är viktigt, haha! 
* Pizza hut 
* Gröna Lund 
* Få visa leg på Grönan trots att jag är 5 månader äldre än Robert som slapp vid köp av öl. 
* Hinna bli livrädd i Extreme 
* Ätit en fine-dining middag med vittvin på en mysig restaurang
* Skrattat så jag fick ont i magen åt Kiwi, Har du alltid drömt om en vältrimmad pussi och Pussi med lock
*Sovit tryggt på hotell och skrattat åt folk som pratar i sömnen xD  "Jag behöver 5 kr till..." 
* Kollat stan + sett slottet. 
* Gått igenom gamla stan 
* Kollat på folk och gett dem "röster" 
* Pratat 4 timmar i sträck 
 
och en massa massa annat som jag säkert glömt på vägen :p  men det var en väldigt bra resa och jag känner mig superduperglad över att vi åkte dit. :)  att åka till Stockholm för första gången var en upplevelse och sällskapet var ju helt klart awesome! :) 
 
Har varit extremt seg sen jag kom hem igår morse och har inte riktigt vaknat till till hundra procent men ska försöka plugga till sommarkursen idag för det behöver jag, fixat med Telia idag inför resan till Turkiet idag också. Handla står väll härnäst på schemat för idag tror jag. 
 
PUSS

Popcorn

Att ordet trappa kan betyda så mkt och göra att man tänker på en trappa, en skål eller två med popcorn, en gammal petflaska med morotsjuice, som byttes ut mot vodka, en scen tagen som ur en film med ett steg emellan och ett popcorn från en hand som sen försvann när ngn annan åt upp den och en kväll då allt var så rätt. Insikten i vad det egentligen var och framför allt hur det egentligen var. Jag kan inte sova, surprise? Så då tänker jag och minns istället. PUSS


våga vara stolt

Innan jag somnade inatt så tänkte jag lite på där här med att vara stolt över sig själv och det man har gjort/producerat. Jag är alltid stolt över det jag gör vad det än gäller och det jag lyckas göra vad som än kommer i min väg. Dock har jag väldigt svårt att vara stolt över att det är jag som faktiskt har gjort dem här grejerna, att det är mig själv jag ska vara som mest stolt över för utan mig hade det ju aldrig hänt.. men jag antar att det är svårt att släppa på kontrollbehovet i det läget också, att våga släppa på kontrollen och lite på att det faktiskt är JAG som har gjort ngt bra och ingen annan! ( hatar dem där lite drygt 10-11 åren som gav mig mitt kontrollbehov, visst kontrollbehov kan vara bra ibland för det gör en mer strukturerad och mer förberedd i alla lägen enligt mig men oftast är det bara ett hinder. )

Tänkte på en annan sak igår också, hur pass mkt ag saknar min kreativa sida, den försvann lite när jag flyttade till Jönköping för jag behövde den inte riktigt, men jag saknar sången jag hade då, jag saknar att rita ( även om jag inte är bra på det ), jag saknar att pussla och jag saknar att skriva, skriva ngt som jag känner mig nöjd med. En historia, en dikt, vad som helst. Mina uppsatser på HLK har inte varit den högsta kvalite som jag kan hålla och det är frustrerande as hell för mig, att inte kunna prestera på ett ställe och ett sätt där jag vet att jag alltid tillhört toppskiktet bland alla jag känner och i alla klasser jag gått i. Hur hittar man tillbaka till sånt? Man ger sig fan på det och lägger ner mer tid på det, synd att den tiden inte alltid finns med 1000 andra saker man ska göra, saker man vill göra och saker man behöver göra för att fortfarande ha ett liv.

Lite saker jag tänkte på inatt, nu ska jag äta lite och därefter plugga igen.

PUSS
 
låter låten tala för sig själv då det var den jag tänkte på inatt, minnen som fan dock med en av de bästa i min värld och som alltid får mig att minnas och le och från förra sommaren när jag sjöng denna var det enda förutom Bamse som kunde få han jag var personlig assistent till att somna. ( jäkligt skön att sjunga dessutom, ) 
 

Resa

Herregud vad jag flänger denna sommaren, inte klokt! Inte nog med att jag flängde till Växjö i 3.5 vecka + Kalmar inräknat där och inte nog med att jag ska till Turkiet om lite drygt 1.5 vecka, nu ska jag dessutom ta mig en tripp till Stockholm fredag-lördag! Aldrig varit i Stockholm så det ska bli kul :) gött med swebus som verkligen kör överallt man ens kan tänkas åka. stort +!

Så hoppas på fint väder, iaf inget regn dem dagarna från tidig morgon till sen kväll :) Robert följer med som sällskap och som guide, känns tryggt! Aldrig rest ngnstans med ngn där jag inte har varit innan och har kontroll ( vilket iochförsig är ett + och bra för mitt kontrollbehov) men det är la dax att klippa navelsträngen från mig själv, mina föräldrar och mina trygghetszoner Växjö, Jönköping och Göteborg, ;) Våga lämna Dalvik!

Nu måste jag plugga, inte hunnit det idag än då det varit fix med hotel och buss och grejer.

PUSS

ryser

Dag med tvätt och en massa plugg, avslutade kvällen med Allsång på Skansen där jag rös såfort Loreen sjöng "why" och rös genom hela låten. Första gången det hänt i en låt, magisk är vad låten och hon är!

avslutar min tisdag med humortisdag på 5:an och sen läsa ut min bok + serier. Myspys!
Morgondagen lär bli som idag vad gäller plugg iaf, kommit ifatt en del med sommarkursen nu vilket känns bra inför resan. Ska ev träffa Lejlis imorgon också för första gången på lite drygt 4 veckor, braaa :)

PUSS

The woman in black

Spenderade dagen ensam igår vilket var himla skönt. Såg även "The woman in black", en skräck/thriller om ett konstigt hus med Daniel Radcliffe i huvudrollen. Jag blir aldrig rädd av skräckfilmer, men ÄNTLIGEN blev jag rädd utav den trots att jag hade höga förväntningar, bra film! Tvingades tända en lampa efter 20 minuter, det säger en heldel :p haha

Somnade sent dock efter att ha läst en del, inte ok! Men men. Vädret är inte så kul, inte varit det en enda dag sen jag kom hit. Kan ju säga att jag längtar tills vi ska ut och resa så jag kan få se lite sol och njuta av att vara tillsammans med moster och mamma!

Beger mig om en stund på lunchdejt tillsammans med Rasmus på Chili-Thai med buffe. Gott!
Sen mååste jag verkligen plugga idag, vill inte men måste.

PUSS

marry fucking kill

Hade en världsbra dag igår med heldag med Jönköpings finaste killar, häng med Robert och Rasmus på eftermiddagen med Dartspelande, kortspelande och tjötande. :) Sen drog Rasmus hem och jag och Robert käkade mat och öppnade vinflaskor och mös runt med musik, prat och en massa skratt, perfekt! Vid 12tiden joinade Jockepockesmocke oss full som en kastrull xD haha. Det är nog bland det roligaste jag sett på länge med en Jocke som hade svårt att stå på benen och var väldigt osammanhängande och sa roliga saker, gud vad jag skrattade!

Sen drog vi hem till mig, öppnade vodka och likör flaska och kollade på bilder, videoklipp och lekte en massa "marry fucking kill" till halv 4 på morgonen! Det roligaste jag hört på länge är heeeelt klart " Barbamamma har ju sina former" ( Jocke) och " Jag hade satt på Celeste" ( Robert ) dooooog! Har skratt för ett helt år nu pga Jocke :) marry fucking kill kan vara väldigt underhållande emellanåt kan man ju säga ;p haha.

Vid 4 somnade jag in väldigt gott, var ett antal veckor sen jag var uppe så länge och känner att mina rutiner redan är fuckade, dem var ändå ok/bra innan men nu är dem ju rökta med att vara uppe länge och att sova till kl 2.. men men, det är ju sommar. :) nätterna är ju pluggnätter oftast ändå! Idag ska jag bara ta det lugnt i min soffa och min säng, inte haft en sån dag sen jag kom hem så nu har jag lovat mig själv att ha en sån dag bara för mig själv och njuta utav det.

PUSS

favvos

Efter att ha städat och pluggat begav jag mig hem till en väldigt saknad vän och tjötade en stund och åt pastasallad. Därefter kom även Rasmus och vi spelade kort i ett par timmar, Rasmus har nu vunnit sin 3:e turnering vilket betyder att jag och Robert ngngång framöver ska laga trerättersmiddag till Rasmus. Suuurt när jag faktiskt kommit ikapp och vann två spel idag. nåja, kul för Rasmus och laga mat till en kock kan bli spännande ;) Skratt och fjant har det dock inte varit brist på ikväll, som jag har skrattat och som jag har varit glad och bara njutit över att vara tillbaka hos mina favvokillar. Ganska sjukt att man kan sakna folk så pass mkt! Men med tanke på att man ses varje dag eller åtminstone hörs annars så är 3 veckor en vääldigt lång tid, aldrig gått så lång tid.

Nåja, nu ska jag underhålla mig själv en stund med film och serier tills jag blir trött och ta mig en kvällsmacka. Imorgon ska jag ev städa min garderob, efter 2 års tid är det nog dag. Saker börjar bli för stora.... :D Sen senare på eftermiddag/kvällen hänger jag med Robert och Rasmus som en helt vanlig lördag :)
 
JUST DET JA! Jag skulle ju berätta om resan som mamma bokade, den 21 Juli beger jag, min mamma och min moster till Turkiet i 2 veckor :)) Sol, bad och en massa tid tillsammans med de knasigaste "kärringarna" som finns. Kan inte bli annat än bra :) skönt att få koppla av lite innan skolan och insparken börjar!  Hoppas man kan slippa vara rosa också..   

PUSS

Jönköping

Att komma hem till Jönköping igår var underbart, att kliva över sin egen tröskel och se sina egna grejer och veta att här kommer det att vara tyst och ingen annan att ta hänsyn tiill annat än mig själv. Rent jäklaunderbart :D 
Packade upp och tog mig en skön dusch och sen handlade jag massa mat till mitt tomma kylskåp och träffade kära Rasmus och catchade upp med honom och lagade mat.  Att glida in i vana mönster direkt med att kivas, dem interna grejerna och alla ljud och uttryck var så himla enkelt och jag har saknat dem väldigt mkt!  Att få skratta och le en helkväll var precis vad jag behövde. :) att bara kunna sitta tillsammans med ngn och umgås, man behöver inte göra så mkt utan att bara vara tillsammans. Det har jag saknat i Växjö, kan inte direkt göra det med ngn där. 
 
Somnade väldigt gott i min säng sen och vaknade helt utvilad av sms från mammi. Hon har bestämt när, vart och hur länge vi ska åka nu :)  så himla skönt att ha allt det bokat, klappat och klart! Glaaaad :D SOLEN!  Behöver få bli lite annat än rosa, var längesen jag var utomlands på solsemester. kommer bli knas att åka med mamma utan pappa och bror dock, men vi tar moster med oss istället. Perfekt :) berättar senare idag eller imorgon vart vi åker. 
 
Har städat klart min otroligt skitiga lägenhet och ska ta och duscha, äta och sen plugga lite granna. Skönt när man vaknar hyfsat tidigt och har hela dagen på sig sen!  Ska träffa Robert senare idag och hänga runt med honom, finally :) 
 
PUSS

Bishop

Besökte banken igår och sen träffade jag Tove på hennes lunch och hängde vid växjösjön i solen. Myspys! :) Sen drog jag till min extramamma och klippte mig och gjorde blonda slingor i mitt hår. Så nu är jag ganska sommarfin enligt mig själv. ;p gött med ljusare hår.
Kvällen slutade med ett telefonsamtal med Martin och sen en eller två drinkar på Bishop med mamma och ngr vänner till henne. Fick dessutom en dikt skickad till mig igår som en av mina närmaste vänner hade skrivit till mig, finaste jag kunde få. Glad :)

Idag pyser jag hem till Jönköping, ÄNTLIGEN! :D växjö har varit bra dessa 3.5 veckor men det är dax att åka hem nu, det har hänt så mkt här i växjö så det är inte klokt med. Bra saker dock som behövde hända på ett eller annat sätt. Så vid 11.55 går min buss och sen ska jag handla det första jag gör när jag kommer hem, mitt kylskåp är tomt xD haha. Sen lagar jag mat ikväll och hänger med min saknade storebror Rasmus :) bättre än bäst!

PUSS

fotboll

Kvällen igår avslutades som sagt på Samarkand, blir så lycklig när jag handlar kläder nuförtiden. Var ett bra tag sen jag kände så, jag blir så lycklig när jag inser att kläderna jag provar är för stora och jag måste hämta en storlek eller t.om ibland två storlekar mindre :) borde ha influensa oftare än vad 7:e år ;) haha. Bästa huskuren och bantningskuren! Efter det ringde jag Robert och tjötade dem klassiska 2.5 timmarna, :) somnade sedan ganska gott och drömde konstiga drömmar om massa fotboll,högstadievänner + gymnasievänner, Ellen Degeneres, Justin Bieber!?! , Robert Pattinson!?!, Kirsten Stewert, Pelle Svanslös och Mumindalen.. :| hur FAN hör det ihop? Halvhilarious iaf, dock hann Taylor Lautner aldrig dyka upp.. :( ;)

Idag ska jag plugga sommarkurs och sen får jag se vad som händer, blir nog en promenad ikväll iaf om vädret fortfarande är hyfsat fint. Behöver röra lite på mig, samla tankar och lyssna på musik.

PUSS

Ice Age 4

Trevlig dag igår med besök hos pappi med ett par timmars prat, älskar att jag och pappa kan prata med varandra nuförtiden och att vi håller med varandra, priceless! :) efter att ha cyklat hem ringde jag Robert och skrattade lite och sen blev jag bjuden på middag av Martin. :) och det var precis som förr med middag, prat, youtube och sång. Som jag saknat den Martin som sjunger, hans röst är inte som den var men det gör absolut ingenting för grunden duger gott :) så moulin rouge, lejonkungen, herkules, rascal flatts och linkin park. ååååh vad jag saknat att ha ngn att sjunga med :) minnen som bara sprutar och särskilt "han finns i dig" och "jag kan klara av det" tillför så otroligt mkt minnen och "whereever you will go ".
Idag har jag lunchat med en saknad Alexandra, prat, skratt, minnen och catching up! helt sjukt att det var ett år sen vi sågs.. mysigt :)
Sen middag hos måmå med julmat, jaa julmat. Vi är konstiga, I know. Sen har jag och mamma storshoppat på Samarkand nu ikväll, och jag ska verkligen inte gå in i Akademibokhandeln själv.. att jag aldrig lär mig och jag varnade t.om mamma. Aja.. kan säga att jag innan + nu har böcker så jag klarar mig till september iaf ;) haha. kanske oktober.

Så nu är det dax att läsa. Imorgon pluggar jag sommarkurs och sen på kvällen träffar jag ev Tove eller ev Martin! Lika bra att passa på nu innan jag åker tillbaka hem till Jönköping :)

PUSS

RSS 2.0