I-phone 4S

Många dagar som har passerat nu. Fredagen var sista praktikdagen, jag och Jonathan bjöd eleverna i mentorsklassen på juleskum sista lektionen. Det känns konstigt att ha spenderat så mkt tid med Jonathan i 5 veckors tid och nu blir det typ 2-3 ggr i veckan, sjukt!  Praktiken har överlag varit bra och jag kommer definitivt sakna vissa elever. Man blir glad i hjärtat och imponerad över hur morgen en kille i 7:an är när han skakar hand med en och säger " Ha det så bra nu" efter sista lektionen, det finns hopp :)
Fredagkvällen behövs egentligen bara ett ord ; Rasmus <3

Igår fixade jag mig en ny telefon!!!! Är numera en del av I-phone familjen med en I-phone 4S. Har spenderat ett antal timmar med att bara nöta wordfeud och försöka lista ut hur man skriver sms, ringer och så vidare. And I'm getting there :) har haft ett antal trevliga timmar, ngt som jag inte har känt på väldigt länge är påväg tillbaka och det känns som att saker och ting kan falla på plats och att det ibland är bra med lite distans för det kan lösa väldigt mkt, :)
Spenderade kvällen med Simon och Robert i Simons nya lägenhet, supermysig lägenhet och superbra kväll! Sabine och hennes pojkvän var med en stund också. Två filmer och sen en MASSA skratt, prat och musiklyssning. Fick även en toastmacka för första gången på 2 år. magiskt!

Haft en av de bästa drömmarna på länge inatt, hade varit extremt underbart om det hade hänt men samtidigt så hade det varit ganska weird och lite halvjobbigt också.
Idag väntar att städa, plugga och tvätta. Det löser sig :) Imorgon är det kursstart i kulturella studier, skönt att komma tillbaka till skolan! Mormor och morfar kommer på besök imorgon också och stannar över natten innan de åker upp till Vadstena och släktforskar/träffar avlägsna släktingar. Skönt med sällskap :)

PUSS

han finns i dig

Har idag skrivit skiten ur vfu-uppgiften, har ytterst lite kvar som ska skrivas imorgon. Gött att vara i fas när det gäller vfu:n iaf! Fått fylla i bedömningsunderlaget också, mkt positivt!
Försöker få igång min röst ikväll, det går hyfsat. Bättre än på flera månader, längesen jag sjöng också. Inte seriöst på 6 månader.. har sina anledningar och jag älskar att jag vill sjunga igen. :) det har åtminstone inte tagits ifrån mig.
Allting som har fått mig att må dåligt sommar/höst har börjat ordna upp sig mer eller mindre och jag kan förmodligen i slutet på veckan berätta varför eftersom allting är färdigt nu.  Många har förmodligen redan anat men då kan jag åtminstone få vara ärlig med det.

Idag är jag ok, har fått iväg mina bilder för framkallning och fixat julklapp åt moster och mormor. toppen! Skönt att praktiken snart är över faktiskt, på fredag blir jag lite friare att göra vad jag vill. Känns gött :) även om nya kurser börjar så är praktiken fixad för iår och på onsdag skriver jag dessutom omtenta och när den är borta kan jag vara lugn för denna terminen i princip då det bara bli inlämningsuppgifter sen och jag funkar bäst så!

Helgen blir bra den också, utgång på fredag och sen kolla hockey hos en fin vän på lördag. Städa,tvätta och plugga söndag, awesome!

PUSS

förvånad

Promenad på 2 timmar i söndags med kära Lillpia, precis vad jag behövde. Hon är alldeles för bra!
Vaknade igår med träningsvärk i ryggen, rumpan och vaderna, underbara träningsvärk! Som jag saknat att ha det :) dax att bli ändring på det och röra på sig lite mer tycker jag, var grymt skönt att röra på sig för första gången på länge och få gå ut och gå så pass långt ändå ( 7-8 km ) för första gången sen jag flyttade till Jönnet. gött!

Blir förvånad över att när man tror att man dumpat en vän eller iaf nästan sagt upp kontakten helt att ett sms kan förändra så mkt och att de reagerar på en gång. Att de förstår, finns och säger att man får ringa om man vill prata lite och att man duger och är tillräckling. Det var precis vad jag behövde från en vän igår, veta att när det väl gäller så kommer den alltid finnas oavsett vad som hänt.
Guldvärt och det gjorde mig lite rörd..
Hade andra vänner igår som fanns också, det är så skönt att veta att man kan luta sig mot vissa när man behöver, bara ett ord eller två. Att säga att det inte är mitt fel, att jag är bäst och att säga att jag kan ringa när jag vill. Ni vet vilka ni är, tack för det!

Ikväll har jag ett samtal med Carro inbokat, det gillas starkt!

Var rädda om er!
PUSS

perfekt

Perfekt dag med mkt sömn inatt. Sov i 6 timmar på samma sida och på fel sida dessutom, tror det var första gången i världshistorien för mig.. weird.
efter att ha myst i soffan och valt tatuering ( ska tatuera mig i början av nästa år i lilla växjö. Har tre inplanerade och två av dem ska göras då. kommer bli awesome ) så drog jag hem till Lejla för att dricka te, äta scones, kex, vindruvor och skvallra satan tillsammans med henne, Jessica och Isabelle.
Har haft en perfekt kväll med en massa massa massa prat och sjukt mkt skratt. Har skrattat tills jag inte vetat vad jag ska ta vägen av Isabelles sjuka saker hon säger och hur hon härmar min dialekt på vissa saker. :p hon är nog den skönaste människan jag träffat tror jag, åtminstone topp 3!  Lejla och Jessica är dessutom hur mysiga som helst och jag gillade att vi hade den här kvällen för första gången då bara vi tjejer umgicks, varför har vi inte haft det innan ?   Anyway så planerar vi fler såna här kvällar framöver med vuxengrejer som ost och vinkväll och mysiga grejer. Gilla gilla :) Gillar att våra samtalsämnen var allt från att det är kul att mangla till att vi pratade barndomsupplevelser och grejer. Snacka om allround kväll (y) 5 av 5 toasters.

Nu är jag hemkommen och ska kolla klart filmen jag började kolla på igår innan jag sover. Ska bara laga mat imorgon och plugga så känns som en stabil dag. Ska även ha ett telefonsamtal med kära Carro för första gången på jag vet inte när, Juli skulle jag tro. SKANDAL!  Det kommer bli mysigt :)

GODNATT

Det är dagarna man minns

Veckan har gått fort, idag satt jag och Jonathan mest och skrattade och rättade brev och glosböckerna och skrev VFU-uppgift. Mötte därefter upp Rasmus och Robert för häng på Evergreen och sen häng hos mig med 4-5 omgångar poängpoker och veckans avsnitt av idol :p säger bara Råååbin!
Vi hann även med att skratta satan under kvällen, åt " Det är dagarna, dagarna vi minns", alla satans ååå-sägningar, Rasmus otroliga awesome östgötska, Roberts Jönköpingsdialekt och showande med Ladotchikräma och upptäckandet av de gamla musiksagorna där jag blev EXTREMT EUFORISK :D

Blev även introducerad en väldigt catchy låt från 90-talet tydligen, Doppe Kulör. Ja jag säger då det, HERREGUD i min lilla bååååx :p
Kollat nu på gamla disneylåtar eftersom att jag blev extremt euforisk, Anastasia, Janne Långben the movie, Skönheten och Odjuret and so on. Fina grejer :)

Imorgon blir det sconesmys med te och skvaller med tjejerna i familjen. Mysigt att bara umgås med tjejerna. Killarna ska ju givetvis apa efter och ha spelkväll tillsammans.
Nu ska jag snart försöka varva ner och läsa lite innan jag släcker lampan och sover järnet, är ganska trött faktiskt efter denna veckan, skönt på många sätt att det bara är en vecka kvar på vfu:n. Blev dock lite ledsen när studievägledaren ringer idag och frågar om mitt val av byte av ämne till våren 2012. Tydligen har jag just nu inte tillräckligt med inrikningspoäng för att läsa lärande 2 till våren som det ser ut just nu.. får hoppas att jag fixar iaf en lingvistiktenta nu då så att jag kanske kan skrapa ihop och få läsa lärande 2 med Rasmus och Robert och allihopa. Hoppa på historia 1-60 känns nämligen inte så lockande förtillfället. Roligare att läsa ngt ihop med dem för en gångs skull och sedan köra historian samtidigt sen också. Gjorde mig ledsen när jag insåg att jag inte låg så bra till som jag trodde, kom som en chock med tanke på att skolan är i princip det enda jag varit bra på. Även om jag inte visar det särskilt ofta så är att vara bra i skolan viktigt för mig och det samtalet idag kändes som ett slag i magen. Därför skönt att inte vara ensam idag, det hade inte blivit bra att vara själv idag.

Men vi tar nya tag och jag ska ge mig FAN på att klara omtentan i Lingvistik 2 den 2 November. Jonathan får hjälpa mig så mkt det går och får plugga tills jag nästan spyr men det borde och ska gå för har verkligen ingen lust med historia 1-60 just nu......

Men jag är glad ändå, för livet rullar på fint och har fint folk runt mig. Det underlättar, big time! :)

GODNATT

Tim Burton

Har gått och blivit förkyld, IGEN!  Förstår inte vad som är grejen med mitt immunförsvar, har alltid varit jättebra men sen jag började högskolan så är jag förkyld säkert 3 ggr per halvår eller liknande. Skumt det där!
Besöker från HLK gick ok, håller med om det hon sa iaf :) men gillar att handledaren backar upp på vissa punkter och sa att jag gjort vissa saker vid andra tillfällen (y)
Igår kväll kurerade jag mig med te, tjocktröja, pyjamas och sov t.om med filt inatt. Älskar att sova med filt :) därför jag gillar hösten/vintern.
Har även haft min vinterjacka på mig idag, är ju så satans kallt på morgnanrna nu :o what's up with that?
Skit väder när det regnar också, gillar regn annars men när man är förkyld är det en pina.

Har precis sett Sweeney Todd. Fullkomligt älskar Tim Burtons filmer och jag älskar att Johnny Depp och Helena Bonham Carter är med i typ alla hans filmer. Ngr av mina favvoskådisar javisst :) Jag och Jonathan diskuterade Tim Burton idag så därför jag blev sugen på att se Sweeney Todd, inte sett på minst 1 år.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa innan jag släcker, så satans trött jämt under praktiken så det är nästan löjligt. Vill liksom släcka senast 10, gärna innan det. Viktigt med sömn när man är halvkrasslig också! Lite sovmorgon imorgon också, det tackar vi för (y)

PUSS

Pirr i magen

Merlin var awesome igår, längtar till nästa vecka!
Lite lös planering cirkulerar och jagmest bara ler och blir sprallig i hela kroppen, euforin sprutar :) dock kan jag ej tala om vad det är för skriver man sånt så blir det icke av ( vilket jag befarat ett antal ggr ;p )  MEN det kommer bli mer än awesome om det blir av :D  Säger bara såhär ; Jönna feat Jönnet!  Citat av Rasmus söder som jag dör extremt mkt på.

Idag har det varit praktik igen med vikarie och lite sånt niceigt, höll min första enskilda lektion denna veckan, ska ha alla engelska lektioner dentna veckan. Imorgon kommer HLK-läraren på besök och inspekterar. Intressant :) kommer bli kanon tror jag.  Har även suttit på ett arbetslagsmöte idag, var inte hemma förrän 6.. lite frustrerande att sådan ska ta så oerhört mkt tid även om det är intressant. Det är på såna möten man undrar vad mina egna lärare sa om mig och min klass när vi gick på högstadiet bakom stängda dörrar. Kanske bäst att inte veta ;) Har dock mina spekulationer om vad som skulle kunnat sagts om mig.

Film, bok och sömn väntar mig resten av kvällen, rensa hjärnan behöver jag. Imorgon blir det som sagt praktik igen och sedan blir det hem och plugga till omtenta i Lingvistik 2!  Har fått hjälp och tips av Jonathan idag så det känns lite bättre, tack gode gud :) hjälp uppskattas alltid.

PUSS

Zukunft

Hej alla fina aoch mindre fina ;)  Helgen har bra efter en bra praktikvecka. Fredagen avslutades med vfu-uppgiftsskrivning, vikariera igen och högläsning (y)  Fick även tillbaka min lingvistiktenta i brevlådan när jag kom hem, det gick ej vägen så får göra om den. Får se om jag hinner göra om den om ca 2 veckor eller om jag väljer att göra den senare. Återstår att se! Hade varit skönt att göra den men samtidigt skönt att skjuta på den.. time will tell!
I fredags var det även idol och tacomys. Trevligt trevligt! Som vanligt spiller jag dock ut Jockes glas och får torka golv men sånt händer :p  Rätt person åkte dessutom ut ur idol! Dog dock åt Isabelles skämt om källaren med rullatorspöke, jisses amalia :) sjuka saker gör att man skrattar ihjäl sig.
Rasmus och jag spenderades sedan ett par timmar hemma hos mig, kollade gamla bilder, valde ut bilder till mina nya ramar och planerade för framtiden :) håller dock det hemligt än så länge men en kupp förbereds och det hade varit ganska rejält awesome!!  Början av nästa år kanske? Who knows :)
Skönt att umgås lite med Rasmus och dö av skratt och prata lite, sällan det händer men ack så angenämt!

Resten av helgen har jag sovit, tagit hand om mig själv ( har inte haft tid med det riktigt sen skottland för 3 veckor sen ), städat, tvättat och gjort matlådor. Vuxenpoäng i massor!
Imorgon är det praktik igen då det blir att hålla i engelskalektion och sedan långt hål för planering/plugg/uppgiftsskrivning och sedan arbetslagsmöte.

Nu blir det helgens avsnitt av Merlin :DDDD Älskar att det programmet är tillbaka med säsong 4!

PUSS

ändå finns du i mitt hjärta

Praktiken flyter och vårt skottlandstema blev himla bra faktiskt! Frågor och intresserade elever gör en alltid hoppfull över att alla inte är värdelösa ;) ne men skämt o sido dem är duktiga!
Har varit vikarie 3 dagar denna veckan + en lektion förra veckan, MONEY :D Enkla lektioner att ha hand om också så jag bara tackar och tar emot.
Imorgon blir det mest att vakta prov, planera och sedan högläsning sista timmen. Mysdag!

Praktiken har många fördelar, en av dem är att man får enormt bra sovrutiner. Att jag som inte somnat före 3 somnade vid halv 10 igår och aldrig efter halv 11 på praktiken är magiskt och sjukt :) 9.5 timmes sömn inatt är enormt mkt och det mesta jag sovit inför skolan under hela högskoletiden tror jag, grymkt ju!

Imorgon efter praktiken blir det tacomys och idolkollning med fina vänner, mysigt! Gillar att vi är som GG var i början då man kunde göra så enkla saker som att ha tacokväll och idolmys utan att ngn bråkade, var sur på ngn eller att ngn kände sig utanför. Hoppas att JG håller i sig betydligt mkt längre än vad GG gjorde. Har för mig GG höll i cirkus 3 år så vi har åtminstone 2 år av roligheter kvar med JG ;)

Nu ska jag laga middag, tar köttgrytarester idag faktiskt :) Får bli det till lunch på praktiken imorgon också. Matlådor for the win!  Pratade med Johanna för en stund sen, hon åker till Thailandet imorgon tillsammans med Hannah, INTE OK!  Borta fram till jul och att inte kunna ringa känns inge bra.. men får börja maila istället. Allt funkar om man vill :) kommer sakna dem sjukt mkt.  Sen kör vi på mkt tid tillsammans vid jul :) Kommer bli kanon! Är lite avundsjuk på dem om jag ska vara ärlig, hade varit nice att kunna dra iväg bara sådär helt plötsligt. Men en annan gång :)

PUSS

La colour

Fin dag igår då jag sprang ärenden på a6 med min kära mamma! Därefter Hockey där HV förlorade efter straffar med 2-3 mot Växjö.. synd där.
Drog direkt till inflyttningsfesten där ifrån då mamma skjutsade dit mig innan hon åkte hem, musikquiz och en massa alkohol. gilla :D  drog vidare till Bongo och mös där där det blev mer alkohol, konstiga sms, samtal på toa med Lejla och ett litet kort samtal med Rasmus. Vi drog sen till time out för att käka innan vi tog bussen till mig och snackade, kollade i lådor och hade konstiga saker för oss :p   jag och Robert somnade sedan hos mig vid halv 6 imorse.
Kvällens ord blev definitivt La colour. Herregud, dör på uttalet också ( la colööör )!  Jag och Robert låg och skrattade en bra stund åt metaforen att vara som en bok. haha.  "Det är få som har öppnat boken"

Idag har jag lagat köttgryta till i veckan då vi kör på andra praktikveckan, toppen! Imorgon är Jonathan tillbaka så får höra allt från bröllopet. :) dessutom drar vi igång med skottlandstemat imorgon, spännande :) tror det kommer bli superbra!

Nu blir det film och gott tjockisgrejs :)

PUSS

Det ekar över hela staden

fina dagar på praktiken, dock var jag själv på praktiken igår eftersom Jonathan var ledig då han gifter sig idag :)
högläsning sist på dagen igår i 45 minuter ur boken "Tusen gånger starkare". Nervös första 5 minuterna med skakande röst men det gick bra :) skratten haglade pga svordomar och så vidare i boken. Man glömmer ibland hur små dem faktiskt är :)
Kvällen spenderades med Lisa, Robert och Rasmus hos Rasmus. Fotboll, idol, skratt och kortspel :) sjuka vi är!
Somnade direkt när jag kom hem igår.
Nu ska jag springa massa ärenden på A6 och sen blir det skruva upp lampa innan match i Kinnarps HV-Växjö! Awesome :D
Därefter blir det inflyttningsfest hos Sabine, nice :D Leverera för fan!
PUSS

So I won't let you close enough to hurt me

Praktiken rullar på och jag skrattar heeela tiden tack vare Jonathan! Är glad att vi är två på den här praktiken, hade varit ganska akward och tråkigt annars :)
har lärt mig 90 % av alla namnen i mentorsklassen nu, stabilt efter enbart 3 dagar!
Har haft Turning tables på repeat hela eftermiddagen och börjar som vanligt när jag har praktik att gå nerför memory lane och tänker på hur det var när jag gick i 7-9. Ganska läskigt att inse att det var 7 år sen jag började 7:an.. den är bara insane!!
Den låten får mig också att inse att vissa personer borde man inte släppa in och lita på igen, dem har fått sin chans. Det är dock svårare att acceptera det med vissa än med andra. Men jag tänker inte låta mig såras igen, inte på det sättet. Jag vägrar.

Håller just nu på att tvätta, all skottlandstvätt är pågång. Sen ska jag laga stuvade makaroner och isterband till mig och Simon. Förmodligen är det sista dagen Simon bor hos mig.. känns ganska weird.
Imorgon är det praktik igen med datorn som ska med, planera heela dagen eller iaf större delen av dagen tillsammans med Jonathan och förbereda skottlandstemat vi ska ha nästa vecka, fun :)  skönt att det snart är helg, behöver träffa Jönköpingsfolket känner jag! Hatar att man inte kan dra till kåren när man har praktik..
men lördag kör vi på inflyttningsfest hos Sabine med MKT alkohol!

PUSS

Edinburgh

Söndag ( 25/9 ) :  Började med en nervös Sara som mötte upp klassen på stationen för att ta bussen till skavsta. Flyget gick ok, tog en lugnande och höll mig lugn. Vi letade upp hostlet och sen blev det 3 rätters middag med våran guide Jim och ngr föreläsare vi skulle ha under veckan :) goood mat! Provade på Haggis, tänker man inte på vad det är så är det fan gott (y)
Måndag: Föreläsning och sedan city tour!  Vi fick se en massa coola saker, bland annat puben där J.K Rowling skrev Harry Potter, massa kyrkor, palatset och slottet :) slottet hade vi sedan även rundtur på Edinburgh Castle. Sjuukt fint var det :)  sen blev det en tidigt kväll i sängen. Alla var heeeelt slut!

Tisdag: Föreläsning + pubtour. Fick höra en del om gamla diktare och liknande, skojsigt :) de gjorde det på ett roligt sätt!  Tidigt i säng.

Onsdag
: Skolbesök på en skola i det fattigaste området i huvudstaden, extremt intressant och fina ungar :) skotsk teater också på eftermiddagen. hade även en kväll då vi satt på en sportpub den kvällen och skickade sms till Jim xD herregud vad jag skrattade åt Johan som skulle köra på skottska accenten. Allt finns på film, extremt hilarous :)

Torsdag: Föreläsning, workshop med skotska studenter, kommentaren Tagga Våfflor kom till, vi åt sedan våfflor på kvällen med nutella på <3, jag och mina rumskompisar hängde sen i köket med våra tyskagrannar och skämtade. Tydligen behöver jag tvätta mina glasögon eftersom jag tydligen inte ser tillräckligt bra vad gäller vissas utseende ;p haha dog!

Fredag: Skolbesök ggr 2. En flickskola och en waldorfskola. Sedan var det dax för middag med klassen + Jim. Våran föreläsare Mattias hade kilt på sig xD Alla dog och plockade fram kamerorna :p  Sen drog vi och drack på en pub och sedan på Celidh, skotsk dans. Sjuuukt kul. Mattias och Jim blev så satans fulla och dansade klubbdans med osss xD Allting finns på film och det är så sjukt roligt. Extremt mkt skratt!

Lördag: Fri dag! Vi drog och shoppade på Kings mall och princess street. Kilt, tröjor och böcker inhandlades :) fikade på starbucks (y) vi powernapade sedan innan italiensk middag innan vi packade väskorna.

Söndag: Hemfärd. Tog 2 lugnande så somnade!!! på flyget. Sjukt ju..  somnade även på bussen från Skavsta till Jönköping när jag såg att Jonathan hade somnat.  sömn smittar.
Kom hem runt halv 6.  Första jag gjorde var att dra hem till Rasmus och ge honom hans present; En I'm a Gleek tröja.  Han blev glaaad :) det gjorde mig glad. Gillar när man hittar precis rätt grej till ngn!
Gillar också att Rasmus berättade att han och Robert gjort en Tutti på Kåren i onsdags till Roger Pontare med 5 6 7 8 !  haha, då blev man lite rörd och sentimental :) finast vänner har jag utan tvekan!

Vi hade en grymt kul resa med tyskar som smällde i dörrar och spelade rugby i korridoren kl 5 på morgonen, en Niki som torkade håret i handtorken, Tagga Våfflor, dansande Mattias, tvätta glasögonen, alla pratpauser, all engelska, starbucks, alla dryga kommentarer från vissa i klassen, alla skratt med Jonathan och Jonathan, diskussionen om spel med Jonathan I, alla kameramoments ( every moment is a kameramoment), föreläsningen om literatur, smset till Jim, alla stressmorgnar med Alex och Niki, alla nätter med Alex och Niki. :)
Resan var gryyyym!  Dock saknade jag folk hemma och insåg mer än någonsin att Jönköping är mitt hem nu och det känns extremt bra! :)

Har säkert glömt en massa men det är så mkt jag orkar skriva och så pass enkelt det faktiskt var men vi hade extremt kul heeela tiden!

PUSS

bååålba

Hej på er!  Lördagen var mest bara awesome med tacos och fjant med Rasmus och Robert :) gillar treenheten.
Sen spelade vi kort som vanligt och bara fjantade med mundering, en skrattande katt, patt-hållare, bååålba, lasse hååålm. "Electropååp, brååsan vi kör och heela stockhååålm med lasse hååålm och bååålba! Herregud.. vissa kvällar går det bara ut för men jag dör av garv :)

Somnade sent på natten vid 4 tiden så var gaanska rejält inför resan till Skottland tills jag kom på att jag skulle flyga :p
Tänker inte berätta om Skottland idag, tar det imorgon eller på tisdag. Tänkte bara uppdatera och meddela att jag lever och mår himlans bra :) Imorgon blir det första dagen på höstens praktik, 4 veckor på flahulsskolan i norrahammar på högstadiet väntar mig tillsammans med en annan i min klass som ska ha samma handledare. Wooonderbar :D

PUSS

RSS 2.0