Kåren

Då det var lite mer än en månad sen jag var på kåren senast, skandal! Därför drar jag dit ikväll med finaste Robert :) dansar, dricker alkohol och hänger med fint folk!  Jag har inte druckit seriöst på typ 6-7 veckor och är trött efter en lång vecka så det ska bli intressant att se hur det här blir ;) 

PUSS 

SAKNAR INSPARKEN OCH MÄNNISKORNA PÅ BILDEN, CREEPS <3 



I röda lampans sken jag känner en lögnande färg

Att sova 10 timmar inför en dag på praktiken är en sällsynt lyx och det var alldeles alldeles underbart! Trots det har jag varit hyfsat borta i huvudet idag på eftermiddagen.. men min lektion idag gick bra iaf och det är huvudsaken :) mina elever i engelska 5 är underbara och duktiga!
Jag har varit hemma ett par timmar nu och ätit middag och gjort matlåda tills imorgon samt plockat undan lite inför morgondagens städning. Nu är tanken att jag ska se över morgondagens lektion om Barack Obama och sen ta en skön dusch innan jag kraschar i min säng. Trots 10 timmars sömn är jag fortfarande trött.. vfu:n har den effekten. Kanske borde äta upp mina kiwis också? 
 
PUSS

Dagen går bra men natten är svår

Praktiken igår rullade som vanligt och jag var hemma tidigt så jag kunde tvätta. Upptaget väldigt mkt i den här korridoren just nu.. 
Jag spenderade kvällen med tv och youtube och bara tog det lugnt. 
 
Idag hade jag en liten sovmorgon och har haft lektion och planerat lite grann. Jag var själv i klassrummet på historian idag och det gick bara bra :) nu har jag pratat med Simon en bra stund i telefon båda på vägen hem och hemma. Så nu ska jag se en bra film och bara ta det lugnt :) 
 
PUSS 

Be the good girl you always have to be

Jag levde i ett lyckorus igår med vetskapen om att HLK-läraren enbart skrivit på vg-staplarna :) dessutom så hade både Emma och Rasmus haft en bra dag av olika anledningar, då blir man glad! Livet rullar lite nu :) 

Jag sov gott inatt och har nu haft sovmorgon och är påväg till praktiken, solen skiner och det blir en kort dag :) glasögon power! Jag är extremt trött i båda kropp och psyke efter gårdagen, men det är inte så konstigt när man spänner sig och är så laddad. Kort dag som sagt med inga lektioner utan enbart titta in hos en annan lärare på hans lektioner och sen stressa hem och tvätta.. 

PUSS 

'Cause we can

Dagen med Robert var bland det bästa på mkt länge! Som vanligt kom vi in i otroligt långa och intressanta samhällsfrågor/skolfrågor, alltid kul :) Hamburgarna var goda, mellon som vanligt och "Hunger games - Catching fire" är alltid bra! Fina grejer :) Jag gick hem vid 2 och somnade som en stock. 
Igår så såg jag hockeyfinalen som vi förlorade, Lundqvist gjorde en bra match, det var försvaret som var det mest bristfälliga. Sen kom Rasmus och lånade min dator och gjorde powerpoints, vi åt pizza, kollade Hipp Hipp och lamade. Det var mys :) Vi såg även en ny serie på 1:an, "Vicious" och jag fick världens skrattattacker åt igenkänningshumor, underbart!  Jag blev ensam vid halv 11 och sen somnade jag gott vid 12. 
 
Idag har det varit praktik med sovmorgon, hade HLK-besök vilket gick alldeles utmärkt. Bästa besöket ever! Tydligen är min engelska grym, jag tar tid för alla elever, har en tydlig ledarroll och utstrålar ett lugnt :) underbart! Så nu är det överstökat och med stor sannorlikhet var det mitt sista HLK-besök ever. Skönt! 
 
Nu tar jag det lugnt resten av kvällen, njuter av lugnet och lediga timmar och ser framemot min sovmorgon imorgon och en lugn dag utan lektioner! 
 
PUSS

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

Lektionerna igår gick bra, även historien :) jag var grymt bitter över att inte kunna se semifinalen mot Finland i hockey, men jag "tvingade" mina elever på sista lektionen att live-rapportera, vilket de mer än gärna gjorde då de själva är hockeyintresserade, awesome!!! 

Sen hängde jag med Rasmus efter att ha slöat i soffan med täcke och kudde, jag lagade fläskfilégryta som var klar när han kom och sen såg vi filmen "We're the Millers", bra film :) vi hände på youtube och pratade vfu:er. Vid 2 blev jag ensam och jag somnade vid halv 4. Bra dag! :) 

Jag sov 9 timmar inatt med osammanhängande drömmar om kusinerna på min biologiska pappas sida, om kåren och Joakim var med på ett hörn. Idag har jag heldag med bästa Robert :) bästavän-dagar är alltid de bästa!  Vi har gått en långpromenad och nu är jag bara hemma och har tinat upp mig med en dusch så nu ska jag ner i källarn på fika, mat och mello, mys på hög nivå!  
Har dessutom pratat med Joakim idag en stund för första gången på 6-7 månader, trevligt :) 

Mot källarn! 

PUSS 

Relax don't do it

Jag somnade som en sten och var därför hyfsat pigg imorse. Dock har jag haft ont i kroppen idag.. får väll skylla mig själv när förkylningar går överallt. Möte på morgonen då man fick träffa en föreläsare på HLK:s man, raka motsatserna till varandra kan man ju säga! Jag har haft en lektion idag som bara gick bra och sen har jag planerat. Måste göra om en av mina planeringar då två lektioner faller bort pga olika anledningar. Jag åkte hem efter att ha handlat på hemköp, smidigt. Fläskfilygryta till middag imorgon och köpt på min apelsin och kiwi, vägrar bli sjuk!  Jag har lagat korvstroganoff till middag och pratat med Sanne i telefon, jag saknar henne, väldigt mkt! Min lilla klippa, det känns i hjärtat att hon numera bor i Uddevalla :/ 
 
Nu blir det att diska, duscha och sen kasta sig i sängen och kolla serie en stund innan man somnar. 8-15:30 på PB imorgon, det blir en lång dag men det blir bra :) sen hänger jag Rasmus på kvällen och för en gångsskull så lagar jag mat! 
 
PUSS

Jag äter inte klockor men dricker gärna ur

Jag var väldigt nervös i förmiddags, min första  historielektion ngnsin! Men det gick ok, insåg dock att man hinner sjukt mkt mer på en historielektion än en engelsklektion.. Men klassen var trevlig och aktiv, det gillas :) Dock strulade tekniken så lektionen blev inte riktigt som tänkt men nu är iaf första lektionen över och den pressen. Tack och lov! första lektionen med engelska 6 gick bara bra, kan namnen på alla 3 klasser jag har nu. Gäller bara att komma ihåg dem, första testet blir imorgon!  Efter praktiken drog jag hem och sen till Rasmus som är sjuk, skulle bara lämna alvedon men jag blev kvar på hallgolvet och pratade och kollade på när han diskade. Vi både behövde prata efter ett par dagar utan att ha setts och vi hade inget bättre för oss då han var sjuk och min lektion imorgon redan är förberedd. 

Jag drog hem efter 3 timmar och duschade och hämtade mat och gick tillbaka :p vi kollade tv, jag åt mat och vi bara hängde.vardagslyx! Nu är jag sjukt trött och ska snart sova. Har sovmorgon till 9 imorgon men behöver min sömn. 

PUSS 

You'd think that people would have had enough of silly love songs

Jag kunde inte sova igår, förvånande? Inte direkt. Jag fastnade med Fresh prince of Bel Air på Dreamfilm. Inte bra! Därför var jag trött imorse och halvt stressad så fick bli glasögon idag och det första min handledare säger är: " Hej! Åh har du dina mysiga brillor på dig idag?". Jisses.. 
Dagen har rullat och planerat tills jag inte orkade mer, så vid 14 gick jag hem och har fortsatt hemma en stund och gjort min "plikt" som vän och stöttat en fin vän som haft en dålig dag. Anytime! :) 
 
Jag tänkte ta mig en dusch nu innan jag fortsätter plugga en stund och sen blir det middag. Lax! 
 
PUSS

I'll be ready

Jag kunde inte somna igår trots tröttheten.. 2.5 timme och ligga och vrida och vända på sig är drygt. 
Idag tog jag sovmorgon från praktiken och planerade sedan där innan jag höll första lektionen på 2.5 år. Den gick bara bra och min handledare gillar min röst och min engelska, big lök! :) lärt mig alla namn i den klassen också, taggar namnleken från insparken för det!  
 
På tal om insparken så var det fadderinformation nu ikväll om insparken 2014, fadderansökan är inskickad till huvudfadder tillsammans med Emma och det återstår att se vad som händer! Jag känner mig mer än redo för huvudfadderuppdraget iaf :) Att träffa fina pedagoger är alltid trevligt och att få krama lite på Disa och Martin samt high-fivea med Zifahm :) träffa Emma var awesome, att bara prata av sig lite.  
Jag har ätit mat, gjort matlåda och ska snart duscha. Sen återstår inget mer denna dagen än att läsa och sova. Praktikens baksida jajamen! Imorgon har jag inga lektioner utan är enbart med på Engelska 7 tidigt på morgonen och sen planerar jag resten av dagen, skönt!
 
PUSS
 

All it takes

Plötsligt ville jag inte plugga alls utan ringde mamma och grät en skvätt. Min mamma är fantastisk, vi är så lika som personer och hon förstår det där med att inte kunna säga nej, vara alla till lags och inte räcka till mer än ngn annan. Älskade mamma <3 jag ringde sedan Robert då jag fortfarande kände mig ledsen och nere och pratade i 1,5 timme om viktiga tankar om framtiden, om tiden som går för fort och annat. Min klippa i stormen :) jag är så oerhört glad att jag har honom! 

Plötsligt var hela efter middagen borta och då hade Rasmus kommit hem och gjorde min kväll lite ljusare över fb-chatten. Det är oerhört skönt att ibland få prata om tunga saker och inte alltid spela glad och perfekt. Och han förstår, på sitt sätt, han säger inte alltid så mkt men han lyssnar, sympatiserar och får mig att le genom att slänga in internskämt, säga att jag är duktig när saker känns motigt och att jag kan. Och det är precis vad jag behöver i ett sånt läge. Guldvärt :) 

Dessa tre människor i kombo med hög musik, en lång dusch och planering som gick bra tillslut (t.om en pp blev gjord utan större problem, kors i taket!) så mår jag mkt mkt bättre, det var det som krävdes idag. Och imorgon är det jag som tar över PB och jag är så taggad på morgondagens lektion att jag tror jag spricker, det kommer bli toppen tror jag :) sen blir det fadderinfo med fina pedagoger och en älskad Emma! 

PUSS 

The wolf of wall street

Jag fick för mig att förutom städa igår att även rensa garderoben och vid klädhängaren vid dörren. Städningen tog därför typ 3.5 timme, stört! men vill man inte plugga och är på dåligt humör så får man hitta ngt att göra. Mitt humör har pendlat fram och tillbaka hela helgen, jag har stundtals kännt mig totalt värdelös för att sedan vara så otroligt glad och taggad på livet. Sjukt!  
Robert sällskapade mig igår och fick mig att skratta och må bra, han har den effekten på en :) melodifestivalen, varma mackor och filmen "The wolf of Wall Street", sjukt men otroligt bra film! Om inte Dicaprio får en Oscar i år så är det ngt fel.. Jonah Hill var också fantastisk i birollen :) det blir en spännande Oscarsgala den 2 mars!  och det kändes fantastiskt bra igår också att man var påtänkt, att man blev uppmärksammad och att jag fick le som en jäkla galning i hela kroppen. Fantastiskt efter en knepig helg :) guldvärt!  Mina grabbar, mina bästa vänner, Robert och Rasmus, dem vet precis hur de får mig glad! <3   
 
Frukost/lunch är intagen, matlåda till praktiken imorgon fixad, OS tittas där grabbarna vann guld i stafetten innan, grymt! Damerna vann curlingsmatchen mot Ryssland också. Känns som att det är Sveriges OS :) Nu ska jag plugga och förbereda inför veckan. Imorgon är det jag som tar över på PB med mina lektioner i 4 veckor framåt, ÄNTLIGEN! Det här kommer bli bra :) Imorgon är det efter fadderinformation inför hösten 2014. Och jag hoppas att jag och Emma kommer fram till samma beslut och att världen är med oss så att vi får vara faddrar tillsammans, det är trots allt min sista chans och ska jag vara huvudfadder så är jag det helst med Emma :) 
 
PUSS

The past is in the past

Mina tankar skenade i 190 hela kvällen igår, jag fick i princip 30 minuters lugn åt gången igår.. tankar på allt och ingenting om hur jag är, hur jag har det och hur saker och ting varit. Det gör mig alltid lite ledsen och känslosam och det gjorde mig ännu mer känslosam att läsa ett visst dokument, att läsa anteckningar på mobilen som dock fick mig att le som en galning. Vissa saker och vissa människor är speciella så enkelt är det. och det känns i hela kroppen att vissa saker borde man inte vara rädd för, man borde få njuta och känna sig lycklig. 
 
Tänk om jag aldrig lämnat Växjö, vad hade hänt då? Hade jag pluggat? Hade jag jobbat? Hade jag umgåtts med samma människor nu som då? Hade jag fortfarande varit hopplöst förälskar i Joakim? Fortfarande kännt mig som att jag inte är värd det bästa? Fortfarande känt mig som ett andrahands val för alla? Fascinerande frågor.. 
 
När min huvudvärk försvunnit igår och efter att jag blivit rörd av alla dokument så kollade jag en gammal serie, "Gud flickor" och såg "På spåret" och knaprade chips. Både Nalle och Hubbe fick plats i min säng inatt då jag kände mig en aning ensam och huvudet tänkt en massa under kvällen, jag somnade som en sten och sov förbannat gott inatt. Min mat är redan fuckad då jag åt chips till "frukost", bara för att jag kan och för att det är gott.  Nu ska jag ta och städa lite är tanken, här ser förjävligt ut efter veckan. 
 
Ikväll hänger jag med finaste grannen Robert och kommer melodifestivalen, precis vad jag behöver just nu! Sällskap, Roberts flum, hans brutala ärlighet och hans lugn :) 
 
PUSS

ensamtid

Kvällen var väldigt blandad igår då Rasmus var en aning bitter och spred den energin en aning vilket gjorde att vi tjafsade en aning innan vi båda fick mat i oss tillslut, det blev inga pannkakor som jag varit sugen på halva dagen, Jag som aldrig är det annars.. Sen planerade vi på varsitt håll och hade Hook och Efter plugget som bakgrundsbrus, fina grejer!  Han stannade sen kvar och sov här, perfekt avslut på gårdagen och start på denna dag, big lök :)  Vi vaknade vid 12 då jag inte orkade med föreläsning idag pga dåligt humör igår.. jag började tänka på hur jag är för snäll jämt och gör alldeles för mkt saker för andra utan att egentligen aldrig få något tillbaka.. jag ger men får aldrig ngn uppskattning vilket är jäkligt frustrerande och jobbigt stundtals då det tär på en som fan. Jag vill inte alltid göra saker för andra men det sitter i ryggmärgen sedan mobbningstiden att "om jag är snäll mot andra, och gör saker, så kanske de tycker om mig sen".  Detta har dock inget med gårdagen med Rasmus att göra utan bara ngt jag kom att tänka på helt plötsligt på kvällen vilket gjorde mig en aning ledsen.. 
 
Vi åt frukost iaf och nu är jag ensam då han drar på utlandsfest till Halmstad i helgen. Och jag har en heeel helg ensam vilket ska bli förbannat skönt! Se en massa film, sova, planera lektioner, städa och bara göra precis det jag känner för, behöver en sån helg känner jag och det ska bli förbannat skönt :) Jag har Nalle och Hubbe som sällskap och det är allt sällskap jag behöver känner jag. Och vad gäller denna dag som är "Alla hjärtans dag" så har jag aldrig förstått mig på den, jag föredrar att visa på olika sätt året runt att jag älskar och tycker om folk omkring mig och de jag älskar vet redan om det och jag vet vilka som älskar och bryr sig om mig, det behöver inte skrivas varken här, på fb eller smsas/ringas över halva världen. Så är det med det. :) 
 
Och nu är det OS-hockey, Sverige- Schweiz :) 
 
PUSS

Klä av dig naken

Promenaden gjorde sitt igår tillsammans med middagen. Innan promenaden spelade jag in utmaningen och jag har sällan skrattat så mkt åt mig själv, andningen är inte att leka med, mina ansiktsuttryck samt dubbelhakan.. plötsligt förstår jag vad alla menar med mina miner och då är inte ens dem menade. :p haha!  Aja, trots att jag inte dricker öl särskilt gärna så var det en lite halvkul grej att test, mer sånt till folket. 
Jag blev extremt trött sen igår och somnade hyfsat tidigt efter bokläsning och vaknade till vid halv 3 av att telefonen vibrerar och upptäcker imorse att det var Robert som ringt efter kåren. Ibland är det en otrolig nackdel att alla vet att man är nattuggla och brukar vara vaken.. men eftersom jag skulle upp idag så sov jag. Tack gode gud sov jag igenom det! 
 
Seminarium med intressanta diskussioner idag på förmiddagen, lunch hemma med kvarvarande köttbullar från i tisdags som Rasmus gjorde, awesome! Har planerat till vfu:n en stund och duschat och nu väntar jag på mr. Söder som tydligen ska ramla in här snart igen, detta eviga springande :)  Dessutom stör jag skiten ur mina grannar med min ljudnivå just nu, men vem bryr sig? Klockan är inte ens 17 och det är awesome! 
 
PUSS
 

I will never fall down again

Jag har haft hotell här sen i söndagseftermiddags med Rasmus men jag klagar verkligen inte, de bästa stunderna är precis innan man somnar och pratar i mörket! Inatt blev det prat om skola och politik och våra släkter, Awesome :)  Nu är jag ensam och har varit på allmänt dåligt humör idag, mitt knä kärvar och jag har 1000 saker att stå i och känner inte för att ta tag i ngt alls av det om jag ska vara ärlig. Och det är alltid lite halvkonstigt när man blir ensam efter ett par dagar med sällskap och jag blir alltid på dåligt humor när jag ska bli ensam. Men Dead by April släppte nytt album idag och det är precis som jag ville ha det, awesome! Därför är jag mkt gladare nu och tänker faktiskt bege mig ut och gå om en stund när när jag hämtat min tvätt :)  Plugget får jag ta efteråt sen tillsammans med ölutmaningen på fb.. tack för den kära nolla Lukas!  Men jag älskar utmaningar och jag ger mig inte så det kan bli intressant för jag är ju såå förtjust i öl..   kul att språka en stund med Lukas igår dock, han är fin :) 
 
Om ni undrar hur det gick med min pp igår så kan jag berätta att jag var klar med manuset och själva pp:n vid 11 igår, efter 6 timmar.. förvisso åt jag mat emellan och spelade candy crush men ändå.. 
Nehe, tvätt och sen promenad! 
 
PUSS

Don't let them in don't let them see

Rasmus kom tillbaka sen efter sitt möte då jag bara på 4 timmar lyckats göra ett dokument, jag vägrade powerpoints..   han lagade stuvade makaroner och falukååv samtidigt som vi gnällde på saker och ting och pratade inspark 2014, snart dags igen, så sinnessjukt!  
Vi såg sen "Turbo" och "The three musketeers", den sista var klart bäst med Logan Lerman, muuuums :) 
vi somnade sen gott vid halv 3 och sov till 11. Vi hade egentligen föreläsning idag på varsit håll vid 9 respektive 1 men jag kände mig inte särskilt pigg på det och inte han heller. Därför har vi ätit frukost, kollat OS och "Captain America" för att procrastineata... jag har diskat också, allt för att slippa pp:s..   men nu har jag inget val, det är dags att ta tjuren vid hornen. Är han duktig så kan inte jag vara sämre! ÅH PEST! Att ngt så enkelt egentligen ska vara så svårt, frustrerande och jobbigt.. 
 
PUSS

Let it go


För jag vill inte ha en annan värld

Tåg hem igår och en lamade jag hemma innan Rasmus kom sent på eftermiddagen och vi bitchade lite på varandra en stund, alltid lika underhållande när den ena är mer bitter än den andre. 
Vi åt fajitas till middag, pratade om helgen, såg "Frozen", "Så ska det låta" och "Thor: Dark world" och lyssnade på Disney innan vi slocknade i varsin del av lägenhet. Mys! 
Jag somnade gott och vaknade först och innan klockan ringde, kors i taket! Vi har ätit frukost, kollat OS och gnällt på planering och annat och jag skulle kunna börja gråta just nu bara jag tänker på att jag måste göra powerpoints ikväll.. fy fan.   Han stack på Pedsexmöte precis och jag försöker bli av med min huvudvärk och bestämma dagens middag som ska lagas sen. Svåra val. Planeringena är klar men powerpointarna är inte gjorde än och det är det värsta som finns. Därför har jag procrastineatat med disk och allt möjligt, t.om erbjöd mig att diska hemma hos Rasmus men då hade han ingen.. 
 
Tror jag ska ta mig en dusch istället och skriva uppgift och göra powerpoints senare. Låter som en bra plan! 
Förresten, jag har ju typiska jönköpingslåtar som jag måste höra när jag åker in i jönköping. Jag funderade på häromdagen om jag har några för växjö och insåg att det har jag: idiot, fröken svår, flytta på dig, bad day och satan vad ont det gör. Det är vad jag kan komma på just nu iaf :)  
 
Nu ska jag dra igång musik på högsta volym, duscha och försöka vara duktig. 
 
PUSS

Sanningen är jag är som du

Torsdagen blev lugn hemma sen och jag somnade tidigt efter bokläsning. Fredagen på praktiken flöt på och alla mina planeringar tycker handledaren ser bra ut, score! Bara att köra måndag v.8. 
Jag åkte sen till Växjö, fortfarande lite konstigt att åka förbi Gemla utan att stanna.. saknar det ibland! Jag träffade Johanna på kvällen och fick se hennes lägenhet, där skulle jag kunna på! Det är alltid skönt att träffa Johanna, även om jag visste precis vad hon ville veta och det fick hon också så är det alltid kul :) hon och jag är lika på många punkter och tänker likadant, och jag saknar henne som tusan ibland. Hon är en del av något jag glömt och gärna vägrar erkänna, men hon är väldigt viktig för mig. Och det är alltid mysigt att dricka te med henne, prata framtid, dåtid och om vad som händer i våra liv. Och jag skrattade och blev rädd om vartannat när jag fick höra om Yvonne.. herregud. Vissa människor.. 
Johanna är värd det bästa och jag hoppas att hon får det hon söker!  
 
Igår var det revy efter en lugn morgon då jag somnade som en sten på fredagkvällen. Köra mammas nya bil var awesome :) hämtade måmå och måfa och tog bilen till Ormeshaga för släktmiddag. God mat, en grym revy med fina Emil, Julia och duktiga Håkan på scenen. Fantastiskt! Och mina teatermfilmer är på gång också, bring it! Då vet jag en som blir glad. Eller, två :) måfa börjar bli gammal nu, det märks och det svider i hjärtat..  men vi hade trevligt och jag körde hem dem sen och hade sedan disco i bilen från Linneryd till Växjö, awesome!  Somnade efter att ha spelat flappy bird. 
 
Nu har jag duschat, ätit frukost och fixat film till tåget. 11:24 åker jag till Jönnet igen hem till mitt eget. Alltid det bästa! Ikväll hänger jag med Rasmus och äter mat och kollar film och läser bok :) det vi är bäst på! 
 
PUSS

Lyx i vardagen

Att prata av sig om de senaste dagarna på vfu:n igår med Rasmus var underbart, munnarna gick i ett och det är alltid skönt att bara lasta av, höra hur andra har haft det och få gnälla, skratta och bara ses :) 
Vi såg Mästerkocken, Mia på Grötö och sen Paradise Hotel finalen, jävla människa som vann.. hatar Jeppe! 
Jag somnade som en sten igår och hade sovmorgon idag, vaknade med huvudvärk dock och har haft det hela dagen.. hade även mardrömmar inatt igen, inatt om förfest. Vaknade av att jag skakade i hela kroppen igen, kyla eller drömmens fel vet jag inte.  Praktiken har flytit på trots huvudvärk då det bidrar till extrem trötthet. Dock blev jag lite glad när jag gick hem tidigare då jag inte orkade planera länge och fick ett sms av Robert. Vi fikade nu i eftermiddags och pratade om allt som hör praktiken till vilket behövdes! Roberts och mina diskussioner är alltid givande, nyttiga och bjuder på både seriöshet och skratt, awesome :) Det är skönt att träffa Robert på det sättet och bara prata!  Lyx i vardagen att få ett par timmar med honom idag, då blir man glad :) <3 
 
Nu är jag hemma och packar inför en helg i Växjö. Den årliga nyårsrevyn är i helgen och sen träffar jag eventuellt pappa i helgen. Hoppas det! Imorgon går jag tidigare från praktiken för att hinna med tåget och så träffar jag Johanna på kvällen, och DET ser jag framemot :) saknat henne! 
Nu blir det dusch och sen läsa innan jag somnar tidigt, har en liiiten sovmorgon imorgon vilket är skönt att slippa trängas på bussen. 
 
PUSS

Face to face and heart to heart

Jag somnade glad igår igen, tänka sig! Inatt har jag dock för första gången på evigheter drömt om en person som jag inte ska drömma om.. tydligen var han svinfull och vi befann oss uppe på Dalvik på baksidan av G-huset. Och jag hade tänkt att ta det där efterlängtade snacket men sen vaknade jag av att jag skakade i hela kroppen. Om det var av drömmen eller om jag frös det vet jag inte... sådär lagom kul att drömma om människor man inte vill. 
 
Idag var det praktik 8-17. Träffat 2 nya klasser idag, trevligt värre! Sen har jag gjort en av uppgifterna som gäller under vfu:n, tror den är klar. Och nu har jag ätit mat, duschat och parkerat mig i soffan. 
Om en liten stund kommer kära Rasmus och kollar lite tv med mig och sen paradise hotel-finalen. Lyx som heter duga i vfu-vardagen :) Awesome!   Imorgon har jag sovmorgon, fantastiskt :) 
I inlägget under hittar ni svar på 100 frågor, jag hade tråkigt och blev sugen efter att kära Carro gjorde det! 
 
PUSS

100 frågor

1. Hur gammal är du om fem år? 28

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min handledare och kollegor på vfu:n, och Rasmus :)

3. Hur lång är du? 165

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Om en halv räknas; Davinci-koden, annars Djävulen bär Prada

5. Vem ringde du senast? Mamma

6. Vem ringde dig senast? 08-nummer

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Asså, dom har alltid fest där å man e aldrig bjuden.. så sjukt dålig stil

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Både och, beror på vad jag vill säga

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda, både biologiska och min mamma och styvpappa

10. När såg du senast din mamma? På min födelsedag, 6 januari

11. Vilken ögonfärg har du? Havsblåa.

12. När vaknade du i dag? Halv 7.. 

13. Vilken är din favoritjulsång? Skulle säga att det är Julen är här eller Do they know it's christmas

14. Vilken är din favoritplats? Skogen, Kinnarps Arena och min soffa, om jag har sällskap. 

15. Vilken plats föredrar du minst? Det tar emot att säga lite, men Växjö. Eller sjukhus

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag är färdig lärare och har förhoppningsvis gift mig och har ett bra jobb!

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörkret

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När Rasmus härmade rösten till Bamse när vi skulle sova förra veckan

19. Hur stor är din säng? 120

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på, är jag ensam så sover jag i trosor. Sover jag med någon så sover jag i tröja och pyjamasbyxor. 

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3

23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Vilka städer har du bott i? Växjö, Gemla och Jönköping

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor, alla dagar i veckan! Ibland t.om sover jag i dem om det är riktigt kallt.. 

26. Är du social? Om jag inte är dödentrött.

27. Vilken är din favoritglass? Nutellaglass !! 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Chokladmousse

29. Tycker du om kinamat? Ibland, om jag är riktigt sugen, Curry är awesome!

30. Tycker du om kaffe? Nej, kallt kaffe kan vara okej men annars inte, provat med både mjölk, socker och svart. Det går bara inte!

31. Vad dricker du till frukost? De gångerna jag äter frukost som inte bara är youghurt så dricker jag mjölk. 

32. Sover du på någon särskild sida? Högersida i mitt hörn

33. Kan du spela poker? Japp, Chicago i mitt hjärta!

34. Tycker du om att mysa/kela? Vem gör inte?

35. Är du en beroendemänniska? Mer eller mindre

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte känner personligen

37. Vill du ha barn? Om jag hittar rätt person så kanske

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska mer eller mindre flytande och så tyska. Ett och annat ord på holländska. 

39. Har du någonsin åkt ambulans? nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat, alkohol och bio

42. Äger du dyrbara smycken? Beror på vad man menar med dyrbart

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? The Big Bang Theory

44. Kan du rulla med tungan? Nej..

45. Vem är den roligaste människan du känner? Robert och Rasmus alla dagar i veckan!

46. Sover du med gosedjur? Om jag sover ensam så ja, började efter mina föräldrars skilsmässa för 2.5 år sen

47. Vad har du för ringsignal? Wake me up - Avicci

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej, men min kudde 


49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett bokomslag

50. Flirtar du mycket? nej, inte riktigt min grej

51. Kan du byta olja på bilen? Kan, kan jag nog, har aldrig gjort det. Däremot kollat oljan ett pr ggr. 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? nej 


53. Vilken var den senaste boken du läste? Skönlitterär: Änglavakter, kurslitteratur: Alla tiders historia för vfu:n

54. Läser du dagstidningen? När jag är på vfu ja

55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej

56. Dansar du i bilen? Nej, men sjunger för full jävla hals!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Bra fråga.. vet inte när det var senast.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Saker jag inte får glömma i kalendern.

59. När var du i kyrkan senast? Lektion i religionen i 3:an på gymnasiet

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Av hela mitt hjärta Kenta! Ler när jag tänker på allt han gjorde.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 1 vecka

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Rasmus

63. Vad lyssnar du på just nu? Tv:n 

64. Har du varit med i tidningen? Ja.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Haggis

66. Vem såg dig naken senast? Min mamma under julen skulle jag tro

67. Vad är det för färg på din tandborste? Rosa konstigt nog.

68. Hur imponerar man på dig? Man är ärlig, genuin, rolig och lyhörd. Och gör oväntade saker. 

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma, måmå, Rasmus eller Robert.

70. Har du någon piercing? öronen

71. Din största vinst? 500 kr

72. Civilstånd? Singel, deltidssambo ibland om man ska tro folk runtomkring.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?  Facebook, olika bloggar, skolmailen. 

74. Är du fåfäng? Inte direkt 


75. Ångrar du någonting du gjort? Nej, man ska inte ångra ngt, bara lära sig av sina misstag

76. Hur gammal är din pappa? biologiska: fyller 50 i oktober, styvpappa: fyller 48 i juni

77. Vilket är ditt drömjobb? Lärare!

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa jorden runt, ge ut en bok

79. Vad har du haft för husdjur? Katt, marsvin

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
- Jag är beroende av mjölk

- Jag har haft migrän sen jag var liten 

- Jag har en tendens att prata om mig själv i tredje person när jag blir irriterad eller stressad

81. Svär du ofta? oja!

82. Sverige när det är som bäst? En regnig höstdag

83. Kan du åka slalom? Nej jag kan inte åka skidor.

84. Vad har du ätit i dag? Frukost, lunch, middag

85. Vad har du för utbildning? håller nu på med gymnasielärarutbildning


86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Läppar, ögon och bröst

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? min mage

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag är extremt generös och osjälvisk

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag har ett enormt kontrollbehov

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Henry VIII och Karl XII

91. Saknar du något? Saknar min familj och mina släktingar 

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Inte så jättemkt. 

93. Vad gör dig ledsen? När människor ljuger och nedvärderar mina beslut

94. Vad gör dig glad? Släkten, Jönköping och mina vänner där och i Växjö. 


95. Har du varit gift eller förlovad? nej

96. Vad ska du göra i helgen? Åka till Växjö och hälsa på släkt och revy. 

97. Vad är det knasigaste du gjort? Ska jag nämna allt det så kan vi sitta här tills på måndag..

98. Vad har du för laster? Chips med dipp, cola, mjölk och te

99. Vem är din förebild? Min måmå och måfa


100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Ta en huvudvärkstablett och hänga med Rasmus :) 


This is what I'm made of

Somnade gott igår efter paradise hotel. Idag har det varit praktik igen 8-16. Träffat en klass till, återstår att se om jag kommer ha ngt med dem, engelska 7 kan bli en utmaning men verkar vara en bra klass!  Fick den finaste komplimangen på länge av två tjejer i den klassen som går i trean: "Du pratar bättre engelska än alla lärare på skolan. Är du från England?". DÅ blir man himla glad :) trevligt samtal med de tjejerna. 
Har sedan planerat resten av dagen och mitt område i historian är klart, min handledare är nöjd och hade inget att anmärka, Awesome! Bara att skriva en uppgift och läsa in mig där annars good to go :) 
 
Nu är jag hemma och ska laga mat snart. Imorgon är det två klasser på praktiken jag ska träffa och sen planering resten av dagen. Det blir awesome! Skönt att gå in i en bubbla och få mkt gjort :) 
 
PUSS

We are a secret, can't be exposed

Jag hängde med Emma igår på eftermiddagen efter misslyckat försök till att planera. Emma och jag hade trevligt iaf :) jag hade sen en lugn kväll hemma inför dagens vfu. Första dagen är alltid lite speciell då man är ganska blyg fortfarande, ska försöka känna igen kollegor och så vidare. Jag har planerat och träffat en klass idag, trevliga elever :) alltid lika kul med engelska! Jag går dock bredvid min handledare denna veckan då hon enbart har redovisningar i alla klasser, lite halvtrist men skönt på ett sätt också att lära känna skolan och klasserna. 
 
Nu har jag ätit en väldigt tidig middag, diskat och slöar i soffan där jag kommer stanna hela kvällen. Kan ju inte somna innan finalveckan av paradise hotel ;) Imorgon kör vi igen med en engelsklektion och sen planering resten av dagen, måste försöka få mer eller mindre klart historiaområdet. 
 
PUSS

Kära bröder kära kära bröder

Fredagen var föreläsning och sen pluggade jag klart det sista inför seminariet v.7. Sen kom Rasmus och vi åt kött till middag och kollade "På spåret" och gjorde milkshake och sen såg vi "Det regnar köttbullar 2" innan jag blev svintrött. Vi gick och la oss och pratade en stund innan vi totalslocknade vid 3 tiden. 
 
Igår ställde han sig och bakade scones till frukost, hur fin får man vara? Goda var dem också! Äntligen blev det scones som båda haft cravings efter sen i typ september ;)  Jag städade, diskade och tvättade sedan hela dagen igår och han drog på teambuilding med Pedsex. 
Träffade sedan kära Robert på kvällen igår och åt räkmacka, drack vin och kollade "Melodifestivalen", mys :) vi såg sen även "Djävulen bär prada" efter 2 misslyckades val av filmer som vi inte ens såg klart. Hur lyckas man hitta dåliga filmer jämt?  Mysigt hos Robert iaf som vanligt! 
 
Idag har jag sovit som en stock i nytvättade lakan och snart ska jag äta frukost. Jag ska sen planera inför vfu:n som börjar imorgon, sista. Hur sjukt är inte det? Tiden går alldeles för fort..  I eftermiddag träffar jag ev Emma, längesen nu. 
 
PUSS

RSS 2.0